Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La Sala dels Trinitaris acull l’exposició “Dones de tots colors i transicions” de l’artista Thaïs Miguel Turon

21 de setembre de 2021

A partir d’aquest divendres 24 de setembre, a les 20h, la Sala dels Trinitaris obrirà de nou les seves portes amb el projecte artístic de Thaïs Miguel Turon i que porta per títol “Dones de tots colors i transicions”. Són quinze obres de mitjà i gran format treballats emprant la tècnica mixta i el collage amb què l’artista vol expressar i fer homenatge a tot tipus de dones. Ella les defineix com a dones màgiques, dones amb dolor, dones alquimistes, dones amb els seus ancestres, dones pures, dones putes, dones del mar, dones de la terra, del foc i l’aire. Completen l’exposició catorze esbossos, dos gravats, una performance audiovisual i algunes escultures.

En aquest projecte Thaïs Miguel s’ha deixat anar expressivament, s’ha permès sentir i reconèixer tots els estats emocionals  de la seva vida i els ha volgut mostrar i compartir, tant els propis com els d’altres dones.

Thaïs Miguel

Thaïs Miguel (Barcelona, 1979), mare i artista plàstica, treballa donant tallers de pintura i creativitat a diferents escoles d'infantil i de manera personalitzada impartint monogràfics trimestrals al seu petit taller, a Vilafranca del Penedès.

Va cursar procediments pictòrics a l’Escola Massana (1996-1999). Entre les pràctiques que vaig realitzar en aquella època destaca la d’ajudant d'escultura, a l'estudi de pintura i escultura del carrer La Costa amb Lluís Llongueras, i ajudant a la galeria "Kunsthaus" de BCN.

Ha participat en diverses exposicions individuals i col·lectives. Un dels moments més importants i d'inflexió a la seva vida va ser el viatge que va realitzar pel Perú entre els anys 2005 i 2006. A la tornada va treballar en una exposició on va experimentar noves tècniques. En l'àmbit artístic se li va obrir un món. "Luz del Perú" es va exposar a "Tinta Roja" al barri del Poble Sec de Barcelona i va ser l'inici del reforçament la seva faceta creativa.

Durant l’any 2009 va presentar un projecte artístic empresarial a la Mancomunitat del Garraf, el qual van aprovar i facilitar finançament: "Lila, Casal de les Arts", que va tenir durant el 2010/2012 bastant repercussió a la zona, ja que era una casa modernista restaurada on es realitzaven exposicions amb artistes del Penedès i Garraf, concerts acústics en format professional i tallers artístics. Un espai Bar cafeteria que donava caliu a l'ambient enllaçant la diversitat d'alternatives. Aquest projecte es va donar per finalitzat l'agost del 2013. Des de l'any 2013 fins al 2019 a Llorenç del Penedès i Sant Jaume dels Domenys va fer tallers de pintura i creativitat a "Saraswati". Des de l’any 2019 viu a Vilafranca del Penedès on continua fent tallers de pintura i creativitat tant al meu estudi com a escoles de l'Alt Penedès.

Acte inaugural i horaris de visita

L’acte inaugural de l’exposició tindrà lloca aquest divendres 24 de setembre, a les 20h. Hi seran presents el regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas, i l’artista. “Dones de tots colors i transicions” es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins al diumenge 31 d’octubre en horaris de visita, de dimecres a divendres, de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.

 

pujar inici

Accessibilitat