Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’exposició “Defensores del Cos-Territori”, al claustre de Sant Francesc

28 de febrer de 2022

El Servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca i amb el suport de l’associació SUDS, Internacionalisme-Solidaritat-Feminismes, porta al claustre de Sant Francesc l’exposició “Defensores del Cos-Territori”, de la fotògrafa Ester Pérez Berenguer, entre l’1 i el 31 de març.

Aquesta exposició està emmarcada dins dels actes organitzats per commemorar el 8 de Març, Dia Internacional de les Dones.

La temàtica exposada versa sobre la realitat de les dones de Guatemala i Hondures, dones indígenes maies, lenques i garrífunes que lluiten contra l’entrada d’empreses transnacionals extractives dels recursos naturals en territori indígena. I ho fan amb una visió global de la lluita contra les diferents violències que les colpegen.

Aquestes dones han vist que totes les violències que les colpegen estan interrelacionades. No es pot lluitar pels drets de les seves comunitats si no aborden també els seus drets com adones, enfrontant-se a les violències en l’àmbit familiar domèstic, institucional, comunitari i simbòlic. Tal com elles diuen, lluiten pel cos-territori i ho fan des de la dignitat.

L’autora

Nascuda a Barcelona, Ester Pérez Berenguer es va llicenciar en Filosofia, es va formar en fotografia i en els seus inicis va treballar en agències de premsa.

Amb voluntat de contribuir a la transformació social, també ha desenvolupat la seva carrera professional en el sector de la cooperació al desenvolupament, on va treballar en diverses ONGs a Barcelona i a Anglaterra. Això li ha permès elaborar i integrar un discurs des d’una perspectiva de drets, no victimista, sinó des de la dignitat que suposa la lluita transformadora. Actualment realitza projectes fotogràfics vinculats amb temàtiques dels Drets Humans i tallers de fotografia participativa.

Associació SUDS

SUDS és una associació de solidaritat, feminista i internacionalista, compromesa amb un model de transformació social que contribueix a crear alternatives al sistema capitalista, racista i patriarcal, i que permeti erradicar les desigualtats i les profundes iniquitats.

Des de la radicalitat democràtica, la consciència crítica i la solidaritat activa, SUDS es coordina amb xarxes i plataformes per promoure activitats d’educació i comunicació per la transformació. És especialment activa en la lluita contra les violències patriarcals a Catalunya i altres països on també treballa, com Palestina, Guatemala, Hondures o El Salvador, entre d’altres.

https://suds.cat/

pujar inici