Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La Sala dels Trinitaris obre portes divendres amb 'Traces' de Kristof Willemsen

11 de gener de 2022

Aquest divendres, a les 20h, es farà l’acte inaugural de l’exposició Traces, una mostra pictòrica de l’artista Kristof Willemsen que obre l’any a la Sala dels Trinitaris, on es podrà veure fins al 13 de febrer.

Nascut l’any 1972 a la ciutat de Mortsel a Bèlgica, Kirstof Willemsem emigra amb la seva família l’any 1983 a Barcelona. Després de recórrer diferents territoris del país, s’instal·la a Sant Joan de Mediona on hi té la residència i l’estudi i és des d’aquí on crea i ens presenta l’obra que podrem veure ara a Vilafranca. De formació autodidacta en el món de les arts plàstiques, el món visual de Kristof Willemsem parteix fonamentalment de la seva formació com a psicòleg. La cerca d’un llenguatge que parli per ell més enllà de les paraules és el que l’empeny a investigar i crear el traç pictòric. Ell ens parla d’una recerca de sentit, instigada a base de crisis personals que l’han fet arribar a la pintura. Kristof percep l’expressió pictòrica com a una eina que li permet sostenir la incertesa en un intent constant, l’intent de l’art. Aquesta recerca sanadora s’ha convertit, amb els anys, en el seu llenguatge. Concep l’obra creadora com a una obra que ha de ser comunicada i és per això que, després de divuit anys pintant en solitari i de manera molt íntima, es decideix a exposar i mostrar el seu treball. També el seu concepte d’exposició és molt personal i d’alguna manera forma part del seu camí com a pintor: mostrar i així poder seguir pintant, com un camí de vida. És justament a través de la pintura que va trobant tot allò que vol expressar. La pintura li permet dir allò que ha de dir, és ella qui li indica el discurs i és a ella que s’ha lliurat com a persona i artista.

Va fer la primera exposició individual a San Pere de Riudebitlles en els espais brindats pel col·lectiu Riudebitlles Territori d'art. Al llarg del temps ha anat participant en diferents exposicions col·lectives. També ha participat en actuacions i preformacions col·laborant amb diferents artistes de camps diferents. La seva segona exposició ha estat darrerament  al Castell de Mediona, on ha presentat el catàleg amb l'obra dels dos últims anys, és a dir, l'evolució a partir de la primera exposició. 

Acte inaugural 
•    L’acte inaugural tindrà lloc aquest divendres 14 de gener a les 20h i comptarà amb una presentació a càrrec del filòleg Martí Ribas.

Horaris de visita
Traces es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris fins al diumenge 13 de febrer. Els horaris de visita són de dimecres a divendres de 17 a 20h; dissabtes de 18 a 20h i diumenges de 12 a 14h.

Traces

ODSODS4
 

pujar inici