Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Exposició de pintura Essencialisme, un posicionament femení

20 de febrer de 2008
Del 22 de febrer al 30 de març la Sala dels Trinitaris acull l’exposició de pintures Essencialisme, un posicionament femení de l’artista de Vilafranca Mireia Camacho, que amb aquesta mostra pretén apropar-nos a Orient i a l’univers de les seves dones a través de pintures de gran format, realitzades amb aerògraf i damunt d’una superfície tan fràgil com el paper de les bosses de te.

L’exposició, organitzada pel Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, inclou un total de 22 peces que podríem diferenciar en tres àmbits diferents d’acord amb la tècnica i el llenguatge utilitzats.

D’una banda, Camacho ens presenta 11 aerografies figuratives i de gran format en les que retrata amb molta precisió diferents dones orientals en el seu entorn quotidià i amb els elements de vestuari i ornamentació propis de la seva cultura. De l’altra, l’artista ens mostra 6 aquarel·les abstractes, 4 de les quals es poden veure des del mateix punt de vista en què van ser pintades: des de terra. Finalment, en el darrer àmbit trobem 5 llums amb serigrafies i realitzats per l’artista amb el mateix material que les pintures, el paper de les bosses de te.

Mireia Camacho
Mireia Camacho Borràs (Vilafranca del Penedès, 1983) és llicenciada amb Belles Arts per la Universitat de Barcelona, estudis que va finalitzar l’any 2006 a la Leeds Metropolitan University de Leeds, Gran Bretanya. També és tècnica auxiliar en disseny gràfic, àmbit en el que treballa actualment i ha fet cursos d’aerografia, a l’Escola Joso Còmic de Barcelona i de ceràmica, a l’Escola Municipal d’Art Arsenal, entre d’altres.

Camacho ha exposat en diversos bars de Vilafranca, en el Firart 2004, en la Biennal Caixa Terrassa els anys 2005 i 2007 i ha participat en exposicions col·lectives a les galeries Paspartú i CosasCuriosasArtShow de Barcelona.

Visites guiades a càrrec de l’artista
Amb l’objectiu d’oferir eines de reflexió al voltant de l’exposició, Mireia Camacho oferirà visites guiades a la mostra els diumenges 24 de febrer, 16 i 30 de març, a les 12 h. Per participar-hi no cal fer concertació prèvia.

L’exposició Essencialisme, un posicionament femení de Mireia Camacho es podrà visitar a la Sala dels Trinitaris (carrer de la Font, 43) de dimecres a dissabte, de 18 a 20 h i diumenges i festius, de 12 a 14 h i de 18 a 20 h. L’acte d’inauguració de la mostra tindrà lloc divendres 22 de febrer, a les 20 h.

pujar inici