Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Exposició del Grup de Treball Social de l’Alt Penedès al claustre de Sant Francesc

16 de març de 2016

Ahir dimarts es va inaugurar l’exposició “Treball social en xarxa, 15 anys del Grup de Treball social a l’Alt Penedès”, que ha impulsat el Grup de Treball Social de l’Alt Penedès, que pertany al Col•legi de Treball Social de Catalunya.
L’any passat va tenir lloc una jornada en què es van presentar diferents experiències en format de pòsters iniciant una exposició itinerant amb l'objectiu de difondre i compartir amb la població les 21 experiències de les diferents entitats, territoris i àmbits que van participar en la jornada.
L'exposició es va iniciar al novembre a l'Hospital Comarcal de l'Alt Penedès, al desembre al Centre Sociosanitari Ricard Fortuny i entre els dies 15 i 31 de març es podà veure al Claustre de Sant Francesc.
L’exposició es va inaugurar dimarts coincidint en la Celebració del Dia Internacional del Treball Social. Per segon any consecutiu el lema està relacionat amb promoure la dignitat i el valor de les persones, dins dels compromisos de l’agenda global del Treball Social i del Desenvolupament Social que té el lema: Les societats prosperen quan la dignitat i els drets de tots els pobles es respecten. La inauguració de l’exposició va comptar amb la presència del tinent d’alcalde de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Vilafranca, Ramon Zaballa, el qual destacava la importància del treball social “per a la cohesió de la societat, per a l’empoderament dels seus membres dotant-los de recursos i sensibilitzar-los dels seus drets i, per tant, facilitant-los la seva autonomia, llibertat i dignitat”. Zaballa també posava de relleu el paper dels treballadors i treballadores socials en aquests moments de crisi econòmica i de valors, en què el risc d’exclusió i fractura social són més elevats i els encoratjava a seguir “amb la mateixa professionalitat, entusiasme i compromís”.

pujar inici