Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Exposició i xerrada sobre el món de les drogues

11 de maig de 2016

L’Hospital Comarcal de l’Alt Penedès acollirà del 10 al 22 de maig  l’exposició “Entre Nosaltres”. Aquesta exposició s’emmarca en el segon Pla Local de Drogues  2015-2019 de l’Ajuntament de Vilafranca.
El Pla és el marc de referència per a tots aquells agents social que treballen des de la perspectiva de la prevenció i de la reducció de riscos en el municipi. Entenent com a reducció de riscos el conjunt de mesures sociosanitàries individuals i col•lectives, dirigides a minimitzar els efectes fisiològics, psíquics i socials negatius associats al consum de drogues i les seves conseqüències. Treballant d’aquesta manera la millora de la salut individual com també la millora del context social.
“Entre nosaltres” és una exposició que aborda aspectes relacionats amb les drogues i el seu consum (principalment l’alcohol, el cànnabis, la cocaïna i els psicofàrmacs) des de diferents contextos del món dels adults. Informa sobre els riscos de consumir drogues, la banalització de certs comportaments, l’excés de confiança, l’automedicació… També ajuda a valorar el propi consum en relació a l’abús i la dependència i orienta sobre on acudir si es pensa que es pot tenir un problema amb l’alcohol o una altra droga.... És amb aquest objectiu i en el marc de l’exposició que es farà una sessió informativa sobre el SAFAD, Servei d’Assessorament Familiar d’Alcohol i Altres Drogues, a càrrec de Núria Puentes Estefania, Coordinadora del Pla de Drogues de la Mancomunitat Penedès-Garraf.
Aquesta xerrada està adreçada al personal sanitari i a la ciutadania en general que tingui interès a conèixer la realitat en el nostre entorn i serà el proper dimarts 17 de maig, a les 15,30h, a la sala d’actes Assumpta Centellas, a la 1a planta de l’Hospital Comarcal de Vilafranca.

 

pujar inici

Accessibilitat