Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Exposició “T’escric un paisatge” al claustre de Sant Francesc

17 de juliol de 2018
Aquest divendres 20 de juliol, a les 20h, s’inaugura al Claustre de Sant Francesc l’exposició “T’escric un paisatge”. Emmarcada dins del cicle Paraules al Claustre, l’exposició és una proposta visual de Mariona Garcia i Montse Casacuberta, molt propera al pas del temps i a tots els seus símbols.
Ambdues artistes van mantenir durant quatre anys una correspondència singular: la Mariona escrivia o enviava documents gràfics a la Montse i ella els transmutava en paisatges dins el llenç. Aquest joc de correspondències, de paisatges descrits que arriben per carta i que es converteixen en obra pictòrica, ens aboquen a un sentiment de contemplació, de silenci i a la inspirada felicitat que dona quan dues persones es comprenen, es compenetren i creen, l’una amb l’altra, una obra per ser compartida.
Una exposició que encaixa perfectament dins aquest cicle de Paraules al Claustre, perquè sense la paraula potser mai no hauríem tingut la imatge.
Mariona Garcia Solé (Barcelona, 1960). Diplomada com a Professora d’Educació General Bàsica per a la Universitat de Barcelona el 1981. Exercirà aquesta professió primer a Barcelona i després a Sant Just Desvern amb plaça fixa fins el Juny de 1987.
El setembre de 1987 fa un gir professional i estudia disseny gràfic a l’Escola EINA de Barcelona, obtenint-ne la Diplomatura el 1990. Paral•lelament treballa (1988-1997) en l’estudi de disseny de Josep Mª Mir a Barcelona. 
El 1998 crea estudi propi on encara segueix desenvolupant la seva activitat professional en disseny i sobretot treballant per a institucions culturals (Ajuntament de Barcelona-ICUB, Generalitat  de Catalunya-Cultura, MACBA, Museu Picasso, CCCB, Institució de les Lletres Catalanes, Fundació La Caixa, Arts Santa Mònica, Fundació Palau, Museu d’Art de Sabadell...).
Combina la tasca de dissenyadora amb la tasca docent. Professora de Gràfic d’Exposicions i Espais Efímers a l’Escola Universitària de Disseny Elisava (adscrita a la Universitat Pompeu Fabra) del 1999 al 2006. Desde 2010 és professora de Projectes a Bau, Centre Universitari de Disseny a Barcelona, adscrit a la Universitat de Vic.
Montse Casacuberta Suñer (Barcelona, 1959). Inicia la seva carrera pictòrica molt jove,assistint al taller de O. Kurtz i participant a concursos. El 1997 entra com alumne al taller de G. Muñoz i J.M. Pinto 1980 ingressa a la Facultat de Belles Arts de Barcelona per la qual es llicencia, en l’especialitat de pintura, el 1984. Exposa periòdicament a diferents galeries, entre les que destaquen Jorge Albero i Galeria BAT de Madrid; Galeria Jordi Barnadas i Sala Parés de Barcelona. 
4 mostres individuals a La Galeria de Sant Cugat, on també ha participat en exposicions col.lectives, i en Fires com Arco i Stampa.
Esporàdicament realitza pintures per espais públics:
- Intervenció pictòrica dins el projecte d’ interiorisme del restaurant Arròs de Barcelona.
- El projecte més ambiciós és la pintura del viaducte de l’ AVE de St. Joan Despí al 2015.
Aquestes tasques van lligades paral.lelament a les tasques educatives i d’investigació al Centre Universitari de Disseny BAU de Barcelona, des de l’any 1996.
La inauguració de divendres anirà precedida d’una xerrada a càrrec de Mariona Garcia que durà per títol el mateix que porta l’exposició “T’escric un paisatge”, on l’artista desgranarà els detalls que van dur-les a la realització d’aquest singular projecte literari i visual.
L’exposició és podrà visitar fins al diumenge 5 d’agost en horaris de dilluns a divendres de 17 a 20h i dissabtes i diumenges d’11 a 14h.
 

pujar inici

Accessibilitat