Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La vilanovina Francesca Calaf exposa a la capella de Sant Joan

18 de maig de 2021

Aquest divendres 21 de maig a les 8 del vespre, a la capella de Sant Joan hi haurà l’acte inaugural de l’exposició “Territori. Anar al bosc i trobar el silenci” de l’artista vilanovina  Francesca Calaf. Es tracta del darrer projecte expositiu  de l’artista resident a Vilanova i es podrà visitar fins al diumenge 20 de juny.

Francesc Calaf presenta el seu projecte “Territori. Anar al bosc i trobar el silenci” homenatjant la riquesa del paisatge i vindicant-lo amb una exposició que inclou pintures acríliques amb collage de paper, una instal·lació que simula la pluja al bosc i llibres d’artista fets amb branquillons. Tots aquests elements estan inspirats en les passejades que l’artista fa per un  territori que li és molt proper, el parc d’Olèrdola, i d’on n’extreu el silenci, la pau i la poesia que necessita per recrear plàsticament l’impacte emocional que li proporciona aquest paisatge.

Francesca Calaf observa l’entorn, les escorces dels arbres, les zones cremades i d’aquesta mirada n’extreu una altra vida que ens ofereix la possibilitat de reflexionar sobre tot allò que ens aporta l’entorn, fins i tot les deixalles que formen també, malauradament, part del paisatge.

L’artista

Francesc Calaf, nascuda al casc antic de la Geltrú, es va formar acadèmicament a l’escola d’Art i Disseny de Vilanova i la Geltrú i va esdevenir part de la primera promoció d’aquesta escola.

Actualment compateix el seu estudi entre Olèrdola i Vilanova per bé que, anteriorment havia compartir estudis amb altres artistes a  Barcelona, Castelló, Sitges i Vilanova.

El seu llarg currículum artístic es resumeix en projectes tant variats  com: El Color de la Festa (1990); Gats (1995); La mediterrània (1999); Un somni de trens (2003); Arrels (2014) i Territori (2018).

A banda de la seva vessant artística ha desenvolupat tasques de comissària d’exposicions. També ha exercit com a docent a l’Escola d’Art de Sant Pere de Ribes, ha realitzat tallers a la Biblioteca Joan Oliva amb el projecte “Tallers dels Records” per residents hospitalaris de Vilanova; a la Biblioteca Manuel de Pedrolo de Sant Pere de Ribes tallers, per adults, per infants; al centre Bonnemaison de Barcelona el taller pedagògic sobre investigació del color i les formes.

Acte inaugural
Aquest divendres 21 de maig a les 8 del vespre, tindrà lloc l’acte inaugural amb la presència de l’artista i del regidor de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas.

Visita comentada i acció poètica
El dissabte 5 de juny, a les 19h, l’artista oferirà una visita guiada a l’exposició i tot seguit hi haurà una lectura de Haikús escrits per Francesca Calaf durant el procés de la creació de la proposta visual Territori. Anar al bosc i trobar el silenci.

Horaris de visita
L’exposició es podrà visitar a la capella de Sant Joan fins al diumenge 20 de juny amb els horaris següents: de dimecres a divendres, de 17 a 20h; dissabtes, de 18 a 20h; diumenges, de 12 a 14h i de 18 a 20h

Per a més informació:
https://cultura.vilafranca.cat/
@artsvisualsvila
@francescacalf

 

pujar inici

Accessibilitat