Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Finalitza la primera part de la Campanya de sensibilització i recaptació de fons per a Puerto Cabezas

30 de gener de 2008
El principal objectiu de la campanya era la recaptació de fons a invertir en projectes de reconstrucció a la ciutat agermanada de Puerto Cabezas, alhora que es feia una gran campanya de sensibilització per a donar a conèixer la realitat socioeconòmica de la ciutat i apropar l’agermanament a tota la ciutadania.
La Campanya de sensibilització i recaptació de fons per Puerto Cabezas es va iniciar el setembre de 2007 amb l’obertura del compte de Vilafranca Solidària amb la finalitat d’ajudar a pal·liar la situació que viu la ciutat agermanada després del pas de l’Huracà Fèlix el passat 4 de setembre amb vents de més de 260km/h.
La Campanya promoguda per la plataforma ciutadana Vilafranca Solidària i gestionada per l’Associació d’Amics de Puerto Cabezas va tenir la seva màxima representació i repercussió en el desenvolupament de la Setmana de la Solidaritat en què els actes organitzats van centrar-se en donar a conèixer la realitat de Puerto Cabezas així com també en apropar l’agermanament a tots els vilafranquins i vilafranquines. Alguns dels actes duts a terme van comptar, a més a més, amb la presència del Vicealcalde de Puerto Cabezas, Álex Lucer, i del representant de l’Associació Amigos del Penedès, Guillermo Espinoza, que van poder explicar de primera mà la situació que es viu a Puerto Cabezas després del pas de l’Huracà Fèlix.
Pel que fa a la campanya de recaptació de fons, la crida a la ciutadania i entitats en general s’ha materialitzat amb 24.691,56 € recollits al compte de Vilafranca Solidària. Aquesta suma s’ha aconseguit gràcies a les aportacions individuals de vilafranquins i vilafranquines, de la Coordinadora de les Associacions de Veïns, de la Secció Sanitària de l’associació d’Amics de Puerto Cabezas i de l’Ajuntament de Vilafranca, entre d’altres.
A l’import recollit en el compte de Vilafranca Solidària (24.691,56 €) caldrà afegir-hi la suma recollida en la campanya de recaptació de fons iniciada per Sant Pere de Ribes, ciutat també agermanada amb Puerto Cabezas. La suma total anirà per a la construcció d’un centre sanitari i per a un projecte de Microcrèdits destinat a reflotar l’economia i la subsistència familiar.
D’altra banda, l’Ajuntament té la voluntat de destinar la resta de diners que s’han acordat per Puerto Cabezas a un projecte de construcció d’habitatges que davant la magnitud de la reconstrucció es dividirà en dues parts que seran liderades pel Fons Català de Cooperació i per l’Agència Catalana de Cooperació.

pujar inici

Accessibilitat