Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La Fira del Gall 2021 consolida l’assistència de públic de proximitat i familiar

22 de desembre de 2021

La Fira del Gall va tancar diumenge a Vilafranca del Penedès la 357 edició de la mostra, que un any més s’ha reivindicat com l’esdeveniment de referència per als amants dels productes gastronòmics i vinícoles de qualitat.

La Fira ha recuperat aquest 2021 el seu format habitual, assolint un gran èxit de públic amb més de 35.000 visitants, en una edició que presentava com a novetats més destacades la Gastrobotiga i el Celler Penedès–Winebar.

Pel que fa a la Gastrobotiga, ha estat una de les millores més ben valorades de les empreses participants i els visitants, consolidant-se com una part indissoluble de la mostra. En aquest espai es podien comprar els plats de la fira gastronòmica, el vi de la DO Penedès, el Gall del Penedès amb IGP sacrificat i a punt per ser cuinat i altres elaboracions amb gall, i cafès Novell.

El Celler Penedès-Winebar, per altra banda, un nou format d’espai de tast on es podien degustar els vins de la DO Penedès, ha tingut una gran acollida per part del públic que l’ha omplert de gom a gom des de l’obertura fins al tancament.

Les xifres de la mostra
En aquesta edició de la Fira del Gall, els criadors de Gall del Penedès amb IGP i la resta de criadors han venut unes 500 peces d’aviram vives i sacrificades. Enguany la mostra d’aviram s’ha traslladat del parc de Sant Julià al pavelló firal de la capital penedesenca per garantir la seguretat de l’exposició. 

En total, durant el cap de setmana els cinc restauradors participants a la Fira del Gall han venut unes 5.500 racions, i s’han servit gairebé 6.000 degustacions de vi. Tant els establiments de restauració com els elaboradors que han participat en l’esdeveniment s’han mostrat satisfets per haver pogut celebrar la Fira amb normalitat i per l’afluència de públic que s’ha registrat.

Molt bona acollida ha tingut també el mercat d’artesania, que en aquesta edició comptava amb 130 parades. El mercat es reivindica així com una de les principals ofertes complementàries a la mostra.

El trenet que comunica el centre de Vilafranca amb el recinte firal ha comptabilitzat uns 700 viatgers, consolidant-se com un dels atractius més arrelats a la Fira del Gall. Enguany s’ha reforçat també l’arribada al recinte firal amb un bus llançadora.

Totes les activitats que s’han fet al llarg del cap de setmana s’han dut a terme seguint els protocols de seguretat contra la Covid-19.

Perfil del visitant
Pel que fa a la procedència dels visitants, en aquesta 357a edició s’ha consolidat l’assistència de públic de proximitat i familiar.

El 43,9% de les persones que han visitat la mostra (quatre de cada deu) eren de Vilafranca, mentre que un 20% s’han desplaçat a la població des de diferents punts de la comarca. La resta han estat visitants d’arreu de Catalunya, majoritàriament de la província de Barcelona. Pel que fa a l’edat dels visitants, la Fira del Gall 2021 constata un increment significatiu de públic jove, menor de 40 anys.

La nota mitjana que el públic dona a la mostra és d’un notable alt i la mitjana de despesa que han fet els que han visitat la Fira és de 60 euros, lleugerament superior a la dels anys 2018 i 2019.

ODSODS8ODS12ODS13ODS17

pujar inici