Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Obren portes les Fires de Maig de Vilafranca amb el format de sempre 3 anys després

13 de maig de 2022

Aquest migdia han quedat inaugurades les Fires de Maig o dels Enamorats 2022 a Vilafranca del Penedès, que, després de dos anys d’absència a causa de la pandèmia, tornen a omplir el recinte firal de la Zona Esportiva. La inauguració ha anat a càrrec de l’alcalde Pere Regull, que estava acompanyat de diversos membres de l’equip de govern i del consistori, d’alcaldes de la comarca i de membres de la Comissió de Fires. Després del tall de cinta inaugural, la comitiva ha fet un recorregut pel recinte de les Fires que enguany tindran el format i els horaris habituals d’abans de la pandèmia, amb uns 115 expositors de diferents àmbits com l’automoció, la maquinària agrícola, el comerç, els serveis i també el teixit associatiu. El món del vi i la gastronomia també hi seran presents en una fira que és el gran reflex de la vitalitat i diversitat de les empreses i els comerços del territori.

L’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, es mostrava molt satisfet de tornar a tenir fires. “Són les fires de la represa. Hi ha moltes ganes de recuperar la vida d’abans de la pandèmia. Quan ho teníem, no ho valoràvem i ara, amb tot el que hem viscut aquests dos anys, és un moment de satisfacció”. Regull ha posat èmfasi en les fires com espai de trobada econòmic i social. “Tot el que es troba a les fires ho podem trobar a Internet. Però hi ha un element que és el contacte humà i el fet de poder veure, tocar, tastar les coses, preguntar...que és molt important i no es pot deixar perdre”, ha dit. L’alcalde ha qualificat les fires com a fonamentals per al sector empresarial perquè hi hagi moviment econòmic i que generi ingressos al territori. “El 80% d’expositors són gent de Vilafranca i comarca. Ens interessa molt que el sector privat tiri endavant perquè són ingressos que reverteixen al territori”, ha conclòs l’alcalde.

Novetats per sectors

La zona de comerç i serveis integra la zona exterior exterior, el pavelló de la Gamba i el primer semicobert. Seguint la línia per endreçar sectors que s’ha anat implementat els darrers anys: automoció, maquinària agrícola, Plaça del Vi, Associacions i entitats, Llar... enguany s’ha tematitzat una part del  pavelló de la Gamba amb la temàtica d’oci i salut més àmplia: viatges, cultura, tractaments estètics, serveis mèdics i sanitaris, ajudes a la mobilitat, centres de dia...

Es continua amb el sorteig de la llar un sorteig de més de 1.200 € per la compra o contractació d’algun servei relacionat amb la llar i serveis en un o diferents dels 11 expositors que  col·laboren amb el premi i que estaran visiblement identificats.

 

Automoció

Com és habitual els concessionaris mostren tot el seu potencial amb la presència de les últimes novetats en automòbils, vehicles industrials, motocicletes, microcotxes, cotxes i motos elèctriques, quads i enguany també patinets elèctrics, que amplien la gamma de productes oferts en aquest pavelló firal i també una zona ubicada entre el pavelló firal i el pavelló de la Gamba.

Aquesta gran varietat fan del pavelló d’automoció de les Fires de Maig una autèntica referència entre les mostres catalanes, i un espai on trobar els millors vehicles nous amb unes condicions i avantatges molt especials.

Un any més hi haurà l’exitós i atractiu sorteig de 3.000 € de les Fires de Maig al qual optaran els compradors que  adquireixin un cotxe en el marc de les fires. Un premi ofert pels concessionaris adherits a la campanya amb l’objectiu d’incentivar les vendes, i que representa un atractiu més per motivar la compra d’un vehicle nou a les fires. Enguany hi participen 20 marques.

Maquinària agrícola

En aquest àmbit, les Fires de Maig acullen des de fa molts anys la mostra de tractors i maquinària agrícola més important de la província de Barcelona i és un referent en novetats i diversitat, i un pol d’atracció molt important per a les fires. Així mateix, es continua amb el sorteig de la maquinària agrícola un sorteig de 1.000€ per la compra o contractació d’algun servei relacionat amb la maquinària agrícola. Les empreses que col·laboren amb el premi  estaran visiblement identificades.

Associacions i entitats

Enguany la fira comptarà amb la presència d’associacions i entitats sense ànim de lucre que s’estrenen a les Fires al costat de les habituals.

La Plaça del Vi

A l’espai exterior que hi ha a tocar del pavelló de de la Gamba i el Semicobert trobarem la Plaça del Vi, espai  on la Denominació d’Origen Penedès oferirà a degustar els seus vins i escumosos –Clàssic Penedès-, juntament amb una selecció d’expositors de formatges, embotits.

També tindrem l’estand Tastets de mercats amb operadors del Mercat de la Carn  i s’amplia l’oferta de foodtrucks.

Enguany l’espai de la Plaça del Vi s’amplia agafant una part del semicobert per donar més amplitud a l’espai de degustació.

Fira d’artesans

L’avinguda Catalunya, serà un cop més l’escenari de la gran fira d’artesans, amb unes 50  parades entre artesans, brocanters i pintors. Una gran mostra d’artesania de qualitat, on trobar tot tipus d’articles. La Fira d’Artesans començarà el dissabte al matí. Durant el dissabte i diumenge han programat diferents tallers infantils.

Espai Jugafira

L’Espai Jugafira és l’espai lúdic amb tallers gratuïts guiats per monitors del Casal de Vilafranca, ubicat al recinte de Fires de Maig, concretament entre pavellons.

La dinàmica de Jugafira seguirà la combinació de zones d’activitat continuada que definim com ‘Espais’ i activitats dirigides que anomenem ‘Tallers’ i que tenen una durada aproximada d’uns 30 minuts.

En aquesta edició del 2022 s’incorporen dues novetats. D’una banda es crea ‘L’Àgora’. Un espai  per donar un major protagonisme a la interacció amb tota la família i per ampliar l’espai de treball i participació dels nens i els adults.

La segona novetat és la creació de l’espai ‘Visca l’artista’. Una carpa on els infants es podran disfressar amb vestuari escènic i on els pares podran fer-los fotografies per compartir a les xarxes socials, especialment Instagram, amb l’etiqueta #jugafira.

Espai Demo

Es manté la ubicació dins el pavelló de l’Automoció aquest espai a activitats de presentació i promoció de diferents empreses expositores que van des de sessions informatives fins a demostracions culinàries.

Per a més informació:

firesdemaig.cat

 

pujar inici

Accessibilitat