Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Foix Cervera Esteve farà l’estampa de Sant Fèlix de la Festa Major de Vilafranca 2023

15 de juny de 2023

Els administradors i administradores de la Festa Major de Vilafranca 2023, Anna Benach, Laura Cabezas, Oriol Bertran, Laura Bages i Jacques Planas, han anunciat aquest dimecres, en un comunicat a les xarxes socials, que l’artista floral Foix Cervera serà l’encarregada de fer l’estampa de Sant Fèlix d’enguany.

El quintet explica que la van escollir, perquè volien “explorar altres disciplines més enllà de la pintura”. De seguida van pensar en la Foix i el seu art floral. La seva feina els va semblar “molt creativa i que permetia posar en joc una gran varietat d’elements”. Creuen que el resultat final “no deixarà a ningú indiferent”.

Foix Cervera Esteve, estampera de la FM2023

Florista i artista vilafranquina. Va descobrir la seva vocació treballant al Parquet, la floristeria de la seva tieta. Amb una llarga trajectòria professional com a freelance i com a artista floral, ha participat en diversos festivals internacionals de Landart i d'art urbà, sempre amb el món vegetal com a protagonista. S’ha format treballant a Alemanya en diferents ocasions juntament amb Gregor Lerch (Colònia), Floristik Projeck (Hamburg) i Anna Brand (Munic). La Foix intenta dotar la seva obra d’un sentit que transcendeixi la pura estètica per apropar-se sovint a la crítica social o a l’humor. Forma part del Col·lectiu Paral·lel, un grup d’artistes florals que projecten intervencions de gran format a l’espai públic. El col·lectiu ha treballat amb el centre cultural Sant Andreu Contemporani de Barcelona i ha participat regularment a la mostra col·lectiva Girona, Temps de Flors. La seva darrera exposició a Vilafranca va ser Natura morta amb Hombre López, aquesta primavera al Claustre de Sant Francesc. Actualment, resideix a Menorca on té la floristeria 2 Many Flowers.

pujar inici