Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Fòrums territorials de l’estudi de necessitats formatives del sector de l’Enoturisme

22 de febrer de 2021

A partir del 24 de febrer i durant tot el mes de març tindran lloc, de manera telemàtica, les sessions dels Fòrums territorials d’Enoturisme, que s’emmarquen en l’estudi de necessitats formatives per detectar quines són les activitats i accions que el territori català detecta com a prioritàries per al futur del sector enoturístic català.

A través dels grups de treball dissenyats per a cada territori enoturístic, s’inicien les actuacions territorials que permetran conèixer de primera mà les realitats empresarials dels actors de cada territori i les necessitats de formació que aquests identifiquen.

L’Escola d’Enoturisme de Catalunya, de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, impulsa un estudi de la diagnosi de les necessitats formatives de l’Enoturisme a Catalunya, amb el suport del Servei d’Ocupació de Catalunya i en el marc de la convocatòria de Programes de Suport al Desenvolupament Local. Aquest estudi arriba ara a cada territori amb la realització de fòrums localitzats al voltant de cada ruta.

Fins ara s'han realitzat entrevistes a experts del sector, ha incorporat els resultats d'una enquesta específica per activitat empresarial i relació amb l'Enoturisme i a partir d’ara s’apropa a cada territori vinculat a una ruta vitivinícola per a realitzar uns Fòrums territorials.

Objectiu dels Fòrums

Aquests fòrums territorials tenen la finalitat que els actors de cada DO puguin valorar els resultats del que s’ha fet fins ara, i sobretot per conèixer i contrastar quina és la seva realitat empresarial, què troben a faltar al territori des d'un punt de vista del desenvolupament enoturístic i en quina mesura la formació els pot ajudar a avançar, a capitalitzar experiència i a preparar-se per a un futur proper.

El Consorci enoturístic de la DO Alella serà l'encarregat d'obrir, aquest dimecres 24 de febrer, a la primera de les sessions dels Fòrums territorials, que s'allargaran durant tot el mes de març amb la resta de sessions dels diferents grups de treball d'arreu del territori català.

La finalitat d'aquest treball és disposar d'una informació de base sòlida de la situació de les empreses i els seus plans de desenvolupament empresarial, que permeti per millorar l'encaix de l'oferta formativa del sector amb les necessitats dels cellers i dels operadors de turisme dels territoris que volen ser enoturístics. Així, s'analitzarà la realitat del sector a Catalunya, s'identificaran els reptes de present i de futur que es plantegen, quines implicacions tenen en l'àmbit de competències dels professionals del sector i, finalment, quines són les necessitats formatives que se'n deriven i fins a quin punt l'oferta formativa actual s'hi ajusta i què és el que caldria prioritzar.

Un grup motor, del qual formen part l'INCAVI, l'INNOVI, les patronals l'AVC, l'AECAVA, l'ACAVE, les diferents rutes enoturístiques i altres interlocutors al territori farà el seguiment, contrast i validació de resultats de l’estudi, que involucra tots els actors del sector a Catalunya, les DO de Catalunya i cellers i operadors turístics de les diferents zones d'influència enoturística.

pujar inici

Accessibilitat