Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

FUSELLS O PINTADES, la lluita no violenta del poble sahrauí, un documental de Jordi Oriola Folch

09 de novembre de 2017

El proper 14 de novembre, a les 20h, a la sala Zazie al Cinema Casal, de Vilafranca del Penedès, es projectarà el documental “Fusells o Pintades”, sobre la lluita no violenta del poble sahrauí, un documental de Jordi Oriola Folch. El documental forma part de la programació de Cine Club Vilafranca en col•laboració amb el Servei de Solidaritat i Cooperació de l’Ajuntament de Vilafranca i l’ACAPS Wilaia Alt Penedès.
“Fusells o Pintades” explica com el poble sahrauí compta amb un gran moviment d'activisme no violent i s'organitza des dels territoris ocupats tot i el control i la repressió sistemàtica que pateix per part de la policia del Marroc.
El sahrauís fa més de 40 anys que esperen el referèndum promès per l’ONU que els hauria de permetre autodeterminar-se i acabar amb l’ocupació del Sàhara Occidental per part del Marroc. Tant de temps d’espera ha fet que la majoria de sahrauís vulguin tornar a la guerra. No obstant això, els activistes de la no-violència defensen que l’acció no violenta fa que la lluita del poble sahrauí construeixi una societat fonamentada en els drets humans. Enmig d’aquest debat, els periodistes activistes de l’Equip Mèdia intenten trencar el silenci dels mitjans de comunicació i explicar al món els abusos que pateixen els sahrauís als territoris ocupats i ens faran de conductors de la història.

Trailer “Fusells o Pintades”
https://vimeo.com/216699459

pujar inici

Accessibilitat