Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Gala de presentació dels curtmetratges del projecte Reacciona

28 de abril de 2023

Aquest dimarts va tenir lloc al saló de la Societat La Principal-Casal la gala de presentació dels curtmetratges realitzats per alumnat dels 9 centres educatius de secundària de Vilafranca en el marc del projecte Reacciona. El Servei de Solidaritat i Cooperació  de l’Ajuntament de Vilafranca, amb el suport de la Diputació de Barcelona, impulsa anualment un programa d’accions de sensibilització en el marc de l’educació per a la ciutadania global per tal de contribuir a una major informació i conscienciació sobre la cooperació al desenvolupament i la solidaritat a tots nivells.

Una d’aquestes accions és el projecte Reacciona, on l’alumnat participant rep aprenentatge de les eines audiovisuals, però sobretot rep l’aprenentatge i la sensibilització envers les temàtiques de cooperació lligades als Objectius de Desenvolupament Sostenible, pels quals treballen moltes entitats del municipi.

Aquesta proposta pedagògica vol incidir en l’alumnat d’educació secundària per assolir una ciutadania crítica i sensibilitzada al voltant de la cooperació, la solidaritat, els drets humans i al voltant dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS).

En l’edició d’enguany hi ha participat un grup-classe dels 9 centres educatius de Vilafranca tant públics com privats, i les diferents entitats i ONG que treballen activament al municipi: IPA-Rescue, Mans Unides, Labdoo, Amnistia Internacional, Creu Roja, Vicenç Ferrer, Amics de Puerto Cabezas, Sindicalistes Solidaris, Fundació Pau i Solidaritat.

L’acte va ser presentat pel regidor de Joventut, Miquel Medialdea, que va qualificar el Reacciona com a “projecte engrescador que ha d’ajudar a aconseguir una ciutadania conscient, compromesa i solidària envers altres països i realitats del món” i va agrair la implicació dels centres educatius i el suport de la Diputació de Barcelona.

 

pujar inici