Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

Es presenten les activitats de la temporada adreçades a la gent gran de Vilafranca

13 de setembre de 2022

Aquest dilluns va tenir lloc a la sala d’actes de l’Escorxador la presentació del nou curs 2022-2023 de les activitats adreçades a la Gent Gran que s’organitzen des de l’Ajuntament de Vilafranca. L’obertura del nou curs va comptar amb la intervenció del tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social i regidor de Drets Socials, Ramon Zaballa, el qual va desitjar que aquest curs sigui el del “retorn a la normalitat, recuperant el carrer i l’activitat en general, sense abaixar la guàrdia i amb precaució”. El regidor va expressar la necessitat de valorar la vellesa. “Les persones grans, que també van ser joves en algun moment de la seva vida, aporten a la societat experiència, coneixement, expertesa, saviesa  i ponderació. La societat té l’obligació de tenir cura de les seves persones grans, de promoure l’envelliment actiu per tal de retardar tant com es pugui la dependència”, va afirmar.

L’Ajuntament aposta per l’envelliment actiu que veu com una oportunitat i un procés natural i positiu, posant en valor la prevenció com a factor clau per a la salut i el benestar, l’empoderament de la persona i la seva participació social, la inclusió social de les persones i la formació continuada durant tota la vida.

Tot plegat té l’objectiu, segons Zaballa, de promoure “l’autonomia, la salut i el benestar de les persones grans, la participació, els vincles intergeneracionals i la cohesió social de la comunitat, prevenir la solitud no volguda, i oferir entorns i espais amigables, accessibles i inclusius”.

Per fer-ho possible l’Ajuntament compta amb diferents actors com la Comissió municipal per al benestar de les persones grans, les juntes dels Casals Municipals de la Gent Gran, i els equips tècnics municipals de la regidoria de Drets Socials i els equips tècnics col·laboradors i voluntaris, a qui el regidor va agrair la disponibilitat, esforç i paciència.

Les activitats que es programaran al llarg de l’any tenen relació amb diversos àmbits com la salut, l’economia, l’alimentació, la seguretat, les relacions socials, l’alfabetització digital, lúdiques i formatives en general.

Així, els casals municipals de Gent Gran de Tívoli i de l’Espirall acolliran activitats com tallers de memòria, el projecte Obrint Camins, activitat física als Espais lúdics de salut, informàtica, llengua catalana, puntes de coixí, Xi-Quang, Taixí, gimnàstica, Ioga, Manualitats, Country, Cant coral, teatre, Playback, Amics lectors o sardanes.

El regidor Ramon Zaballa va cloure la presentació fent una crida a la participació. “Participeu i feu que hi participi molta gent, aprofiteu el temps, relacioneu-vos molt, i gaudiu, sobretot gaudiu de l’experiència”, va comentar.

pujar inici

Accessibilitat