Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

L’Ajuntament rehabilita un habitatge amb finalitat social al c/ Sant Fèlix

15 de març de 2022

L’Ajuntament de Vilafranca ha finalitzat les obres de rehabilitació d’un habitatge al c/ Sant Fèlix que serà destinat a una família amb necessitats socials. L’habitatge s’ha rehabilitat gràcies al Programa de Rehabilitació d’Habitatges amb finalitat social, un programa amb més de 30 anys d’experiència, pel qual l’Ajuntament signa un contracte de rehabilitació i ús amb el propietari o propietària, l'Ajuntament rehabilita l’habitatge de forma gratuïta i, a canvi, el/la propietari/ària cedeix temporalment l'habitatge, que serà destinat al lloguer social. El temps de cessió ve determinat pel volum d'inversió que ha de fer l'Ajuntament en la rehabilitació. Amb aquest programa ambdues parts hi guanyen: el propietari, després dels anys de cessió corresponents, obté un habitatge rehabilitat en bon estat sense fer cap inversió; i l'Ajuntament obté la cessió d'ús de l'habitatge durant uns anys per destinar-lo a lloguer social i, per tant, fer front a les dificultats de lloguer accessible. Alhora, s'evita el deteriorament del parc d'habitatges de Vilafranca.

La regidora d’Habitatge, Lourdes Sànchez, ha visitat aquest migdia el pis i explicava que serà destinat a lloguer social per un període de 9 anys i 8 mesos, “un període força llarg tenint en compte que s’hi fa fet una inversió per un import de 48.824,42€. Era un pis que portava molt de temps buit”. Els treballs han durat 5 mesos i hi han participat un total de 7 treballadors, entre personal propi de l’Ajuntament i persones en atur contractades mitjançant Plans d’Ocupació. A aquestes persones contractades se’ls dona formació teòrica i pràctica per millorar la seva ocupabilitat i les possibilitats de trobar feina després del seu pas per aquest pla ocupacional.

L’habitatge disposa de 68,75 m² de superfície útil, amb 3 habitacions, menjador-sala d’estar, cuina, bany, safareig, terrassa posterior i pati/jardí.

Exemple de bones pràctiques

Les obres realitzades han consistit en general en la millora de l’eficiència energètica, renovació de les instal·lacions d’aigua i electricitat, enrajolat de les parets del bany i la cuina, paviment de rajola ceràmica, col·locació de falsos sostres, substitució de banyera per plat de dutxa, sanitaris nous, mobles de cuina i electrodomèstics nous, sanejament de parets i col·locació d’un aparell per eliminar les humitats i pintura de tot el pis.

L’Ajuntament de Vilafranca disposa actualment d’una vuitantena de pisos que s’ha pogut posar en servei gràcies al Programa de Rehabilitació d’Habitatges amb finalitat social. “És un programa que és un exemple de bones pràctiques que s’ha posat model tant a l’Estat Espanyol com a Europa”, ha afirmat la regidora.

Punt fort del Pla Local d’Habitatge

La regidora d’Habitatge, Lourdes Sànchez, explicava també que el Programa de rehabilitació d’habitatges és “un dels punts forts que té Vilafranca, segons la diagnosi del PLH, i la seva continuïtat és una de les 43 accions previstes en el Pla per als propers sis anys. És una actuació molt ben valorada i a la que cal  donar continuïtat”.

Les inversions pressupostàries municipals previstes per a la vigència del Pla ascendeixen a 4.229.440,95€ (sense tenir en compte 2M€ més que provindrien d’altres Administracions). Lourdes Sànchez en destaca la dotació de 1.980.000€ al programa de rehabilitació amb finalitat social, la reforma d’un edifici al c/ Vidal per a allotjaments temporals quantificada en 950.000€ i la compra d’habitatges de tanteig i retracte amb una dotació prevista de 720.000€, “a banda dels que es puguin concertar altres polítiques d’habitatge amb la Generalitat o altres Administracions, després de l’aprovació del Pla Local”.

pujar inici

Accessibilitat