Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La ministra Raquel Sánchez anuncia la signatura d’un protocol amb els ajuntaments de l’Arc Metropolità per construir habitatge públic de lloguer assequible

15 de desembre de 2021

Reunió Arc Metropolità

L’Alcalde de Vilafranca del Penedès, Pere Regull, ha assistit aquest dimecres al matí a la reunió que Raquel Sánchez, ministra de Transport, Mobilitat i Agenda Urbana, ha mantingut amb els municipis de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità. Ha estat en una reunió al Teatre Principal de Sabadell centrada en la situació de l’habitatge i les oportunitats i reptes de futur
En aquest sentit, la ministra ha anunciat l’acord polític entre l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità i el Ministeri per construir habitatge de lloguer assequible. La ministra ha declarat que l'Associació i els seus objectius “estan totalment alineats amb els del Ministeri: la reducció d'emissions, les infraestructures de transports i l'habitatge. És aviat per posar una quantitat i un número d'habitatges, però comencem a treballar des d’avui mateix. Hem de veure les necessitats de cada municipi i els recursos que podem aportar els uns i els altres i esperem poder signar en pocs mesos un protocol com els que vam signar fa un any amb l'Àrea Metropolitana i l'Ajuntament de Barcelona”.

De la seva banda, l’alcaldessa de Sabadell i presidenta de l’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità, Marta Farrés, ha agraït la predisposició del Ministeri i ha recordat la urgència d’apostar per l’habitatge i la necessitat de dotar els municipis de recursos suficients per construir habitatge. Durant la trobada, on també hi ha assistit Javier Martín, Director General d’Habitatge i Sòl, s’ha exposat la situació del parc d’habitatge dels 9 municipis que integren l’Arc Metropolità de Barcelona, i s’hi ha fet repàs analitzant-ne tant la tipologia (propietat i lloguer) com l’antiguitat de les construccions. 

Associació de Municipis de l’Arc Metropolità
L’Associació de Municipis de l’Arc Metropolità va ser constituïda el passat mes d’abril pels municipis de Sabadell, Terrassa, Mataró, Granollers, Mollet del Vallès, Rubí, Vilanova i la Geltrú, Vilafranca del Penedès i Martorell. L’entitat pretén unir allò que s’anomena segona corona de Barcelona, una sèrie de municipis amb característiques molt similars i necessitats específiques i diferents d’altres municipis de Barcelona.
L’Associació busca establir una estratègia conjunta i coherent de tot aquest àmbit territorial, així com cercar sinergies i treballar conjuntament per enfortir el territori, garantir una bona qualitat de vida als seus ciutadans i dotar les ciutats de bones infraestructures i connexions entre elles.
Qualsevol municipi de més de 25.000 habitants en pot formar part, i els municipis amb menys habitants hi tenen garantida la representació a través del Consells Comarcals, que també s’hi poden integrar.

ODSODS8ODS9ODS10ODS11ODS15ODS17

pujar inici

Accessibilitat