Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Oberta la convocatòria de subvencions per a la rehabilitació energètica d’habitatges a Vilafranca

20 de setembre de 2021

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha obert convocatòria de subvencions per a la rehabilitació i millora energètica d’habitatges residencials (façanes, cobertes i finestres/balconeres). La convocatòria està oberta a tot tipus d’habitatges situats al terme municipal de Vilafranca.

Aquesta convocatòria d’ajuts s’emmarca en les accions previstes en el Pla d’Intervenció Integral del Centre i el carrer Comerç (PIICC) per assolir un dels objectius del pla: Renaturalitzar Vilafranca, i aconseguir una ciutat més sostenible i saludable. Aquestes subvencions són una oportunitat per millorar les edificacions i per augmentar la qualitat de vida i el confort de la ciutadania. És una manera d’incentivar l’eficiència energètica dels edificis, millorant-ne la gestió energètica i econòmica.

Des del mateix Ajuntament ja s’està treballant per millorar l’aïllament energètic i instal·lar energia fotovoltaica en edificis municipals en el marc del Pla d’Acció per a l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), que té com a objectiu reduir les emissions de CO2 un 40% per l’any 2030. Una de les directrius que marca aquest pla és també la creació de línies de subvenció dirigides al sector residencial per aplicar mesures d’eficiència energètica en façana opaca, finestres i balconeres i aïllaments de coberta. La climatització representa de mitjana un 30% del consum energètic de les llars, i rehabilitar els habitatges de forma eficient pot suposar reduir-ne el consum fins a un 75 %, a banda de millorar-ne el confort i el seu valor patrimonial.

Fins al proper 31 de desembre es poden presentar les sol·licituds d’aquets ajuts a través del tràmit específic que es troba a la seu electrònica de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès https://seu.vilafranca.cat. Els ajuts poden ser del 30% del pressupost del cost de l’actuació i del 40% en el cas de comunitats de propietaris de 3 o més habitatges.

Per més informació de la convocatòria, cal contactar amb l’Oficina Local d’Habitatge a través del correu electrònic [email protected] o del telèfon 938180654, de dilluns a divendres, de 9 a 14h.

ODSODS7ODS8ODS9ODs11ODS13

pujar inici

Accessibilitat