Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament acorda el no cobrament 3 mesos més de les terrasses

21 de abril de 2021

El Ple de l’Ajuntament de Vilafranca va acordar ahir la modificació d’algunes Ordenances fiscals municipals de tributs i preus públics vigents, entre elles, la que fa referència a la taxa per ocupació del domini públic amb taules i cadires.

En concret, l’Ordenança fiscal núm. 14, que regula la taxa d’ocupació de l’espai públic amb taules i cadires d’hostaleria per a l’any 2021, establia que no es meritaria ni cobraria l’ocupació durant el període de l’1 de gener al 31 de març. Amb la modificació aprovada ahir pel Ple municipal, aquest període de no cobrament de la taxa de les terrasses dels establiments d’hostaleria s’allarga 3 mesos més, és a dir, fins al proper 30 de juny.

Cal recordar que quan va esclatar la crisi sanitària i econòmica de la COVID-19, ara fa un any, l’Ajuntament de Vilafranca ja va modificar algunes Ordenances fiscals, entre les quals de la taxa per l’ocupació del domini públic amb terrasses de bars i restaurants, que no es va cobrar en tot l’any 2020.

Una altra mesura que el consistori de Vilafranca va endegar, una vegada es va poder començar a reprendre l’activitat de bars i restaurants amb restriccions a partir del mes de juny del 2020, va ser concedir una ampliació substancial dels espais de les respectives terrasses, quan això era possible, per tal de poder-hi encabir un  nombre similar de taules i cadires al que tenien autoritzat durant el període anterior a la pandèmia. Amb aquesta mesura es facilitava poder respectar la nova normativa sanitària de limitació d’aforaments i de separació entre taules i alhora poder donar un impuls a la recuperació econòmica dels establiments d’hostaleria de Vilafranca afectats.

 

pujar inici