Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

Identificats dos joves de Vilafranca per fer pintades a la via pública, i seran sancionats amb 3.000€ cadascun

29 de març de 2017

Se’ls aplicarà la sanció màxima prevista a l’ordenança municipal de Civisme, a més d’assumir les despeses de neteja de les pintades

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha sancionat dos joves detinguts per haver realitzat múltiples pintades pels carrers de la Vila la matinada del passat diumenge 12 de març. Gràcies a la col•laboració ciutadana, els agents policials van poder detenir dos dels tres autors de les pintades en el moment dels fets. Els infractors han estat sancionats amb l’import màxim previst a l’ordenança de Civisme, 3.000 euros per a cadascun. També hauran d’afrontar les despeses relatives a la neteja de les pintades, calculades en 2.300 euros.

L'alcalde Pere Regull i el regidor de Seguretat Ciutadana, Joan Manel Montfort, acompanyats de l’inspector en cap de la Policial Local de Vilafranca Albert Romero, ho han anunciat avui en roda de premsa. L’alcalde ha volgut destacar la importància de la col•laboració ciutadana en els casos d’incivisme a la via pública: “si la policia és alertada, pot acudir al lloc dels fets i fer la detenció, perquè cal enxampar-los in fraganti. Aquesta és la dificultat”. Regull ha afegit que l’Ajuntament està estudiant la viabilitat jurídica de fer públic el nom dels autors, perquè “crec que seria positiu poder publicar els noms, que els veïns sabessin qui són”

La detenció es va produir al carrer Indústria, després d’un recorregut pel passatge Moliner, el carrer Sant Pere i el carrer Consellers, amb un total de setze pintades localitzades en propietats privades, vehicles, comerços, mobiliari urbà i edificis patrimonials. L’alcalde Pere Regull i el regidor Joan Manel Montfort han posat en evidència "el que poden fer tres individus incívics en una hora, provocant despesa pública i molèsties als veïns”. El regidor de Seguretat Ciutadana també ha confirmat que segueixen la pista del tercer implicat "esperem enxampar-lo al més aviat possible".

Els dos autors detinguts hauran de pagar una multa de 3.000€ cadascun i cobrir les despeses de neteja de les pintades, que ascendeixen a 2.300€ i que compartiran a parts iguals. Un d’ells, també ha estat sancionat amb 150€ més, perquè en el moment de la detenció estava defecant a la via pública. 

pujar inici

Accessibilitat