Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Inauguració de l’exposició “Refugiats, per què?” i taula rodona

21 de febrer de 2017

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, mitjançant el Servei de Solidaritat i Cooperació, presenta l’exposició “Refugiats, per què?” de l’organització Fundipau, a l’Escorxador, a partir del 28 de febrer i fins al 18 de març. Fundipau (Fundació per la Pau) treballa des de 1983 en la promoció de la cultura de la pau i la no violència.
Aquesta organització considera que, reivindicar el dret d’asil, fomentar l’acollida i generar actituds solidàries cap als refugiats que s'escapen de la violència, és imprescindible, però és insuficient. Cal treballar sobre les causes que aboquen milions de persones a fugir de casa.
L’exposició “Refugiats, per què?” vol ampliar la mirada més enllà de la reacció solidària davant la crisi de refugiats dels darrers anys i contribuir a promoure canvis globals i estructurals que facin possible posar fi a les causes que cada dia obliguen milers persones a fugir de casa seva. Perquè ningú no vol ser refugiat.
Com a presentació d’aquesta exposició, produïda per Fundipau, es  portarà a terme una Taula Rodona sobre “Causes i perspectiva de gènere del fenomen del refugi”, el mateix dimarts 28 de febrer, a les 19h, amb la participació d'Antoni Soler i Carme Suñé, president i vicepresidenta de FundiPau.

pujar inici