Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Dissabte arriba la fira L’Invisible a la plaça de l’Oli, amb parades, actuacions de joves creadors i Tastets al mercat

20 de octubre de 2021

El proper dissabte 23 d’octubre, dins el marc de "L’Invisible, la fira d’allò que no has vist", es duran a terme els Tastets al mercat. Concretament, la plaça del Vall del Castell es convertirà en una zona de degustació de productes elaborats al Mercat de la Carn. Quatre paradistes del mercat estaran venent els seus productes a punt per degustar davant del mercat, a preus populars, i la zona comptarà amb taules per als assistents.

L’oferta gastronòmica serà molt variada, amb tapes per a tot tipus de públic. Des de mini hamburguesa de ximirurri o de secret ibèric, mini salsitxes o frankfurts, truites de verdures, assortits de croquetes,  rostes, crepes salades, seitons, aletes de pollastre amb mel i soja, crestes de tonyina, tatin de poma, etc... tot acompanyat amb begudes Km0: cervesa artesana i vins i caves del Penedès. 

Els preus oscil·laran entre els 2 i els 5€, en funció del plat, i es podran degustar de les 12 fins a les 23.30h.

Des de l’Ajuntament es volen recuperar els “Tastets al mercat”, amb una oferta gastronòmica i ubicació diferent però amb la mateixa essència: productes de proximitat i oferta lúdico-cultural.

La fira L’Invisible, tot el dia a la plaça de l’Oli

Els Tastets al Mercat formen part de “L’Invisible, la fira d’allò que no has vist” que es desenvoluparà durant tot el dissabte, on una trentena de projectes impulsats per joves creadors aterraran a la plaça de l’Oli de Vilafranca. “L’Invisible” esdevindrà una jornada per apropar a la ciutadania productes, serveis i obres artístiques i culturals impulsades per persones joves que aquests darrers mesos han constituït a l’Espai Jove La Nau una xarxa de joves creadors.

La jornada començarà a les 10h quan obriran una vintena de parades que durant tota la jornada mostraran talent jove local d’àmbits com la il·lustració, la fotografia, el disseny gràfic, la joieria, la pastisseria, la moda, l’artesania aplicada a diversos àmbits (productes infantils, bolquers de roba, compreses de tela, brodats, fusteria, etc.), la psicologia, el parapent, etc. El públic que s’hi passegi podrà fer compres i encàrrecs, alhora que podrà descobrir processos de treball d’alguns d’aquests projectes, rebre una assessoria de moda personalitzada de forma gratuïta, o participar dels tallers que tindran lloc durant tot el dia (narració de contes, confecció d’atrapasomnis o pastisseria, tots ells tant per a tots els públics). El tast de vins 18/35, organitzat amb Vinseum, i amb protagonisme de cellers encapçalats per persones joves ha exhaurit ja les places.

“L’Invisible” tindrà també un escenari a la plaça de l’Oli per on passaran fins a vuit projectes artístics de música, dansa i monòlegs que presentaran el seu art en viu amb propostes de petit format, en un escenari a tocar del públic i amb espai de descans per als qui s’apropin al mercat. L’escenari obrirà jornada a les 10.30h amb propostes de cantautors, versions, duets de guitarra i veu, un vermut electrònic o un tancament amb espectacle de música en viu amb projeccions.

La programació al detall es pot consultar a joventut.vilafranca.cat.

Coincidint amb L’Invisible, la xarxa de joves creadors estrena també espai web (joventut.vilafranca.cat/jovescreadors), un aparador virtual que tot just neix i al qual s’hi podran anar sumant més joves emprenedors que s’hi vulguin sumar. La web vol ser altaveu dels projectes impulsats per joves i ser un espai de referència per teixir xarxa entre creadors i amb la ciutadania, i per localitzar propostes que no estan en els circuits ordinaris del comerç.

Precisament, al llarg de les darreres dues setmanes, una quinzena de comerços de Centre Vila han acollit en els seus aparadors productes i obres de joves participants a “L’Invisible”, una mostra que ha servit de tastet del que serà la fira del dia 23 i que ha generat noves complicitats entre comerç i joves creadors.

    

pujar inici

Accessibilitat