Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Les obres del nou itinerari de vianants fins a les Cabanyes, en la recta final

07 de febrer de 2022

Aquest dilluns el regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, i el regidor de Projectes estratègics i Mobilitat, Aureli Ruiz, han visitat les obres del nou tram de l’itinerari per a vianants fins al nucli urbà del municipi veí de les Cabanyes. El primer tram es va construir l’any 2017 i arriba fins al camí d’accés a les muntanyes de Sant Jaume i Sant Pau. Les autoritats municipals han fet la visita acompanyats de tècnics de l’Ajuntament i del director de l’obra contractat per la Diputació de Barcelona, ens al qual pertany la carretera BV-2127 per on passa l’itinerari seguint el marge esquerre. El regidor d’Urbanisme explicava que el nou tram que s’està finalitzant arriba fins a la rotonda d’accés al nucli de Les Cabanyes, amb una longitud aproximada de 670 metres i allarga el tram actual fins al camí de Sant Jaume i Sant Pau amb les mateixes característiques, una amplada de 2,40m i comptarà també amb una zona de descans. “El projecte també ha comportat la implantació en tot el tram, des de Vilafranca fins a les Cabanyes, d’un tanca de contenció d’acer recobert de fusta entre la calçada i l’itinerari per tal de segregar els fluxos i donar més seguretat”, ha apuntat Romero. També està previst implantar balises lluminoses tipus led per marcar l’itinerari en tot el tram.

El nou tram té un pressupost de 510.028,32 euros finançats en gran part de la Diputació de Barcelona amb 379.979,79 euros (un 74%), 96.601,61 euros van a càrrec de l’Ajuntament de Vilafranca (19%) i 36.446,92 euros de l’Ajuntament de les Cabanyes (7%).

Es preveu que les obres s’acabin aquest primer trimestre de l’any, ja que tan sols resta la plantació d’arbrat i la il·luminació i acabar petits retocs en la urbanització.

“Es tracta d’un itinerari molt utilitzat per arribar fins a les Cabanyes  i des d’allà tornar pel mateix itinerari o fer alguna ruta circular a través de la xarxa de camins que envolta Vilafranca”, ha afirmat.

Les obres del carril bici fins al terme dels Monjos continuen

D’altra banda, Francisco Romero també ha informat que les obres per fer arribar el nou itinerari de vianants i bicicletes fins al terme municipal de Santa Margarida i els Monjos s’han reprès des de fa unes setmanes i van a bon ritme. A la tardor es va obrir el tram 1-3 d’aquest nou carril bici que comunica el nucli urbà amb els polígons de l’avinguda de Tarragona en direcció a Santa Margarida i els Monjos, que arriba fins a l’Hotel Air Penedès. Les obres que s’han reprès corresponen al tram que va des de l’hotel fins a la depuradora d’aigües residuals, sortejant les dues rotondes d’accés a l’autopista, fins al límit del terme municipal de Vilafranca. Els treballs també es preveu que s’allarguin fins a final d’aquest primer trimestre de l’any.

Seguir apostant per la mobilitat sostenible

El regidor d’Urbanisme ha expressat la voluntat del govern municipal de seguir treballant i apostant per la mobilitat sostenible amb municipis de l’entorn i la reducció de les emissions i del canvi climàtic. “Aquests dos itineraris eren els més complicats perquè s’havien de fer de nou. El proper serà la connexió amb la Granada, aprofitant vies de servei que ja no s’utilitzen amb motiu dels nous traçats de la carretera C-15. La solució es veu bastant factible i ara estem treballant una proposta tècnica per presentar a l’Ajuntament de la Granada”, ha comentat Romero. Segons el regidor amb les obres del PIICC i aquests nous itineraris, “aquest mandat s’hauran fet més metres de mobilitat sostenible que mai”.

Per la seva banda, Aureli Ruiz remarcava la necessitat que Vilafranca continuï millorant la interconnexió amb els municipis de l’entorn mitjançant bicicletes o vehicles de mobilitat personal com patinets. “Estem parlant d’una mobilitat per desplaçar-se entre dos punt concrets, d’una manera tranquil·la i familiar. Hi ha molta gent que es desplaça a Vilafranca per feina o per serveis i es tracta que puguin disposar d’una xarxa d’itineraris segurs i pràctics. Això ho estem fent en col·laboració amb els altres ajuntament i amb el suport d’altres administracions com al Diputació”, ha dit el regidor.

pujar inici