Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

IV Festa del Voluntariat a Vilafranca

21 de novembre de 2018


Dissabte passat es va celebrar al Casal Societat La Principal de Vilafranca la IV Festa del Voluntariat, un acte de trobada i reconeixement als voluntaris i voluntàries d’entitats amb programes de voluntariat.
La conducció de l’acte va anar a càrrec de dos voluntaris, Laura Parés, d’Univers Penedès, i de Pere Borrut, de l’Església de Jesucrist dels Sants dels darrers dies, que van fer gaudir d’allò més a tot el públic assistent.
El tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, Ramon Zaballa, va donar la benvinguda a les gairebé 300 persones assistents. Va posar en relleu, la força de les entitats amb projectes de voluntariat. “Amb aquest acte, l’Ajuntament vol agrair l’enorme tasca que feu les entitats aquí representades, les seves juntes i, especialment, el voluntariat. Us puc assegurar que sense la vostra lleial i eficaç col•laboració no arribaríem allà a on arribem”, va dir. També va ressaltar la importància del paper dels coordinadors i coordinadores per assolir un bon i  cohesionat equip de voluntaris i voluntàries a les entitats. “En aquesta feina és imprescindible que cadascuna de les entitats disposi d’una persona coordinadora del voluntariat. D’ella dependrà en gran manera el desenvolupament màxima dels equips de voluntariat”, assegurava. Finalment, Zaballa va encoratjar els assistents a continuar amb la seva altruista i generosa tasca tot recordant que “està demostrat que qui es dedica a treballar per la societat viu més i té millor qualitat de vida”.
Uns rodolins, preparats per l’ocasió principalment per la Maribel, voluntària de l’associació VILANIMALS, juntament amb un vídeo d’un minut de presentació de l’entitat, donaven pas al reconeixement dels voluntaris i voluntàries de les 21 entitats presents.
La cooperativa Nou Verd, dins el seu projecte ”Segona vida”, van preparar les bosses amb els detalls realitzats per diferents entitats amb voluntariat: Creu Roja, l’Església de Jesucrist dels Sants dels darrers dies, Mas Albornà, L’Espiga i Inglada Via. A més, Nou Verd va afegir un llibre en cada bossa.
Durant l’acte, es van llegir els relats premiats i accèssits del 1r Concurs de relats sobre el voluntariat organitzat aquest estiu per l’Oficina municipal del voluntariat. Els relats premiats van ser llegits per voluntàries i voluntaris de EVA 354, Olga Medina, Àngels Soler i Josep M. Verge, i els accèssits per part de voluntàries del programa de Voluntariat x la Llengua, Ruth Arias i Danielle, i d’altres persones voluntàries, Margarita Benjumea i Alba Neher.
El parlament de cloenda va anar a càrrec del regidor de Participació i Voluntariat de l’Ajuntament de Vilafranca, Miquel Medialdea, que posava de relleu la tasca de l’oficina del voluntariat. “Aquests darrers quatre anys hem intentat consolidar l’Oficina del Voluntariat i, veient el caliu que avui es respira en aquesta sala, crec que ho hem aconseguit”, remarcava el regidor, que reconeixia la tasca de les entitats participants treballant pel voluntariat de la nostra Vila, manifestant que  “vosaltres sou qui doneu sentit a l’oficina, duent a terme projectes que milloren la qualitat de vida de la nostra Vila i que a través del voluntariat són una realitat. Gràcies per la feina que feu cada dia i compteu amb l’Oficina del Voluntariat per continuar recolzant-vos”.
Per finalitzar l’acte, els garrotins amb lletra de la voluntària Rosa Vendrell, coordinadora del voluntariat d’EVA 354, van fer cantar i ballar al públic de la sala. 
Durant tot l’acte, els voluntaris Xavi Sardà, de l’Església del Sants dels darrers dies, Roberto Gracia, (Rob_stiglitz) i Lluís Montané, de l’AV Sant Julià, van immortalitzar amb les seves càmeres fotogràfiques, l’emoció i diversió que es va viure durant la IV Festa del Voluntariat.

pujar inici