Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Jornada “Antoni Sabaté Mill, un clàssic proper”

14 de maig de 2013

Per quart any consecutiu, el Servei de Cultura de l'Ajuntament inicia durant el mes de maig la seva a programació del cicle Paraules al Claustre i +. Com ja és habitual el cicle s'obre amb una jornada d'homenatge a un pensador i intel·lectual vilafranquí. Enguany és la quarta jornada d'aquest tipus. De moment el cicle ha presentat jornades o simposis d'estudis sobre Manuel Milà i Fontanals, Rodolf Llorens, Eduard Vidal i Valenciano i enguany la jornada estarà dedicada a l'arxiver, cronista, professor i escriptor Antoni Sabaté Mill de qui recentment s'ha commemorat el desè aniversari de la seva mort.

Antoni Sabaté Mill (Vilafranca del Penedès 1915-2002) va sostenir la qualitat literària a la premsa i a la bibliografia vilafranquina durant els anys més grisos de la nostra història recent. La seva trajectòria intel·lectual cal cercar-la al Museu de Vilafranca, a les pàgines del Panadés, als llibres d'encàrrec. Professor, cronista, assagista i historiador aquesta jornada pretén retre homenatge a la seva figura intel·lectual i apropar la qualitat indiscutible de la seva obra i del seu pensament des de perspectives i experiències molt diverses.

La Jornada, que porta per títol Antoni Sabaté Mill, un clàssic proper, tindrà lloc aquest dissabte 18 de maig i tot i que l'assistència a totes les sessions és gratuïta, cal inscriure-s'hi prèviament, trucant al Servei de Cultura de l'Ajuntament, 93 890 04 59 o bé mitjançant el correu electrònic: cultura@vilafranca.org

Butlleta d'inscripció
Programa de mà
 (pdf)

pujar inici

Accessibilitat