Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Jornada de formació sobre al·lèrgens per a activitats alimentàries a Vilafranca

20 de novembre de 2023

El Servei municipal de Salut i Consum de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, farà dimarts 28 de novembre una sessió formativa sobre al·lèrgens, dirigida als dirigida als titulars d’instal·lacions alimentàries del nostre municipi, on es duguin a terme activitats de manipulació, venda i degustació de productes alimentaris destinats als consumidors. Aquesta nova edició anirà dirigida especialment al sector minorista, encara que també hi poden assistir-hi bars, restaurants i menjars preparats.

Aquesta activitat vol ajudar als responsables de les activitats alimentàries a gestionar la informació que s'ha de tenir disponible i a l'abast dels consumidors finals de forma obligatòria, en compliment del Reglament de la UE 1169/2011, el qual va entrar en vigor el 14 de desembre de 2014. Aquesta reglamentació afecta a tots els operadors de la cadena alimentària, per tant inclou diversos sectors com: comerç minorista, establiments de venda a granel, restauració,  col·lectivitats, etc. L'antiga normativa d'etiquetatge només afectava als aliments envasats, en canvi aquesta és molt més àmplia i complexa.

La sessió és gratuïta i es farà el dimarts 28 de novembre a l’edifici de l’Enològica, al carrer Amàlia Soler, 29. Començarà a les 15h i la durada aproximada serà d’unes 2 hores.
Per tal d’assistir-hi s’haurà emplenar el formulari que es pot trobar en aquest enllaç o trucant al telèfon 93 892 03 58, al Servei de Salut Pública de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

 


 

pujar inici