Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

“La Jugoteca” un nou espai d’acompanyament i cura d’infants per a la conciliació familiar

20 de setembre de 2022

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès posa en marxa “La Jugoteca”, un nou servei municipal gratuït d’acompanyament i cura d’infants de 3 a 12 anys, fora de l’horari escolar. El servei pretén garantir el dret a la cura, facilitar la conciliació familiar, laboral i personal, i alliberar temps a les famílies.

Aquest servei forma part d’un pla impulsat i finançat pel Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya, anomenat “Temps x Cures”. L’objectiu principal d’aquesta pla és avançar en la coresponsabilitat pública vers les cures.

Aquest nou servei pretén generar espais de conciliació que facilitin l’empoderament de les dones, especialment d’aquelles que per determinades circumstàncies no disposen de mitjans o de xarxa suficient per fer front a necessitats de cura i atenció dels infants que tenen a càrrec.

És per això, que el servei s’adreça al conjunt de la població, però especialment a un seguit de col·lectius que tenen accés prioritari. Aquests col·lectius són les famílies monoparentals, les mares/tutores en situació de violència masclista, en situació d’atur de llarga durada, i les famílies amb altres càrregues i responsabilitats de cures.

El servei de “la Jugoteca” està situat a la plaça Dr. Bonet, 14, i està obert de 16,30 a 20h de dilluns a divendres. L’espai pot acollir màxim 20 infants.

Per fer ús del servei i donar-se d’alta, és necessari estar empadronat a Vilafranca del Penedès, i s’ha de fer mitjançant el registre de l’OAC, a la planta baixa de la Casa de la Vila, amb cita prèvia, o bé telemàticament, a igualtat.vilafrancat.cat

Un cop que la mare, pare o tutor/a legal de l’infant s’hagi donat d’alta al servei, podrà demanar quan ho necessiti la reserva de plaça amb una antelació de 48h contactant per via telefònica (trucades o WhatsApp al 667 579 311) o per e-mail a [email protected]. De manera excepcional, s’acolliran aquells casos que es presentin com urgència.

Així doncs, el programa Temps X Cures i l’espai “La Jugoteca” ja es troben en actiu per tal d’oferir als infants que ho necessitin diversitat de jocs, joguines i materials per fer manualitats, perquè puguin gaudir d’un espai d’oci i lleure de forma acompanyada.

Per la regidora d’Igualtat, Montse Arroyo, és important poder garantir “el dret de cura dels infants i més quan el dia a dia és molt feixuc a nivell de conciliació familiar. L'Ajuntament, com administració més propera, hem de poder oferir serveis que facilitin la conciliació familiar, laboral i personal. D’aquesta manera, quan les famílies arribin a casa, podran gaudir d'un temps de millor qualitat amb les pautes i l'assessorament de professionals de l'educació que trobaran a la Jugoteca”.

pujar inici