Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

Vilafranca acull per primera vegada dos cursos dels Juliols de la UB a les instal•lacions del VINSEUM

09 de juny de 2021

Aquest dimarts, VINSEUM va acollir la presentació dels cursos que s’impartiran a Vilafranca del Penedès al mes de juliol en el marc de la programació Els Juliols de la UB, relacionats amb la cultura del vi i amb la filosofia. L’acte de presentació va comptar amb la presència de Xell Montserrat, regidora d’Educació de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès, de Josep Montserrat, coordinador del curs El món moral. A propòsit d'Alexandre Galí, degà de la Facultat de Filosofia de la UB i director de la Càtedra Llorens i Barba-Ciutat de Vilafranca, i de Joan Cuscó, coordinador del curs Persuasió i seducció en la comunicació del vi i conservador de l’Arxiu Musical de VINSEUM.

Xell Montserrat agraïa a la UB la possibilitat d’oferir formació superior a través de la Càtedra Llorenç i Barba i destacava també la represa dels cursos presencials dels Juliols de la UB a Vilafranca desprès d’un any de parada forçada per la pandèmia, el fet que Vilafranca continuï acollint un curs vinculat al món del vi “que referma Vilafranca com a capital vitivinícola del país i en reforça la projecció nacional de la ciutat a través de la cultura” i que per primera vegada s’imparteixi un curs vinculat a la filosofia gràcies a la Càtedra Llorens i Barba-Ciutat de Vilafranca. “Tot plegat vincula patrimoni i coneixement. Els cursos són una oportunitat de conèixer el territori de la mà de ponents amb molta expertesa i reconeixement”, afirmava la regidora.

Joan Cuscó va voler recordar que el curs sobre cultures del vi que enguany tractarà sobre comunicació, combinarà, com sempre, classes teòriques, pràctiques i visites a cellers. El curs abordarà com es comunica el vi des de diferents vessants: les etiquetes, el disseny, les ampolles, però també com es comunica des de diferents territoris o com es treballa per arribar als joves. Cuscó explicava que, gràcies al suport de l’Ajuntament de Vilafranca, l’alumnat que sigui de Vilafranca pot accedir a la gratuïtat d’algun dels dos cursos.

En relació amb el curs El món moral, Josep Montserrat explicava que consistirà essencialment un seminari de lectura del text del pedagog, teòric de l’educació i historiador Alexandre Galí que porta el mateix títol. Es tracta de tres assajos escrits entre 1936 i 1939, recentment publicats, a partir dels quals es reflexionarà sobre el bé i el mal amb tots els assistents. El director de la Càtedra Llorens i Barba-Ciutat de Vilafranca anunciava que aquest segon curs neix amb la voluntat de continuïtat.

Per accedir a tota la informació dels cursos https://www.juliols.ub.edu/

ODS ODs4 ODS17

pujar inici

Accessibilitat