Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La Cantada de Caramelles de Vilafranca es trasllada al dissabte 29 de març

03 de març de 2008
Des de l'organització, a càrrec del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca, comptant amb el suport explícit del grup més veterà que hi participa, els Tornavisos, i aprofitant que enguany tindrà lloc el 40è aniversari de la Cantada de Caramelles, s'ha fixat la data per a després de les vacances de Setmana Santa. A més, s'ha rebut la predisposició d'alguns grups que ja havien cantat anteriorment a participar expressament enguany per celebrar l'aniversari, amb la condició que es traslladés la cantada al dissabte següent a la Setmana Santa.
La cantada de Caramelles es farà doncs el dissabte 29 de març a les 9 del vespre, a la plaça de Sant Joan. Es fa una crida a tots els grups que hi vulguin participar a inscriure's abans del 14 de març, a l'Escorxador, de dilluns a divendres de 9 del matí a 2 del migdia i de 5 de la tarda a 9 del vespre. Hauran de dir el nom del grup i el nombre de components.
La Cantada de Caramelles de Vilafranca és un esdeveniment tradicional de la Setmana Santa que presenta alguns trets diferenciadors respecte d'altres manifestacions de la nostra comarca: permet veure i escoltar totes les colles de cantaires dalt d'un escenari, agrupats en colles de nois, de noies o mixtes. Són persones joves i no tan joves, que s'agrupen per participar a la cantada; finalment, tot i que la temàtica de fons és molt similar a la de les caramelles tradicionals (la benvinguda de la primavera, l'esclat de la natura en tots els sentits, el renaixement de l'amor, etc) la forma es diferencia d'aquestes a través de versions dels temes més populars del panorama musical comercial i lletres pròpies dotades d'un llenguatge actual, carregat de picardia i bon humor.

pujar inici