Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La cobertura de la via fins al pont de Moja serà la inversió més important al barri del Poble Nou els propers anys

28 de novembre de 2023

L’alcalde de Vilafranca, FranCisco Romero, continua aquesta setmana el projecte d’alcaldia de proximitat visitant el barri del Poble Nou. Després que de les visites realitzades a la Girada i el Molí d’en Rovira, l’alcalde serà al barri del Poble Nou les tardes des d’ahir dilluns fins dijous 30 de novembre on estarà acompanyat per membres de l’equip de govern i de l’equip tècnic municipal.

Coincidint amb el primer dia al barri, Romero va convocar els mitjans de comunicació per explicar que ahir mateix s’entrevistava amb la junta de l’AV i que hi ha previstes dues reunions de gran format obertes a tothom avui dimarts per parlar de seguretat ciutadana i demà dimecres de temes d’espai públic, a les 19h al local de l’AV. “En aquestes reunions aprofitem per compartir algunes iniciatives que portem al programa de govern per conèixer les sensacions i l’acollida que desperten. Tenim fins a unes 25 reunions de petit format agendades, que anirem fent aquests dies. Paral·lelament també estem abordant el retorn de totes les qüestions que van sorgir a les visites a la Girada i el Molí d’en Rovira”, ha comentat.

L’alcalde ha qualificat de “gran repte” per al barri i per Vilafranca la cobertura del tram pendent de vies al Poble Nou, entre el carrer Tossa de Mar i el pont de Moja. “Tenim la disponibilitat d’ADIF, en base el conveni signat a l’estiu amb una inversió de més de 3 MEUR per fer el cobriment total d’aquesta zona. Preveiem entre aquest any que ve i el 2025 poder acordar els projectes entre ADIF i Ajuntament i compartir-los també amb el veïnat i de cara a 2026-2027 poder iniciar i finalitzar les obres” ha afirmat. FranCisco Romero ha remarcat que a Vilafranca ja s’està plantejant una ampliació de cobriments de les vies en un moment en què moltes ciutats, sobretot de la costa, encara estan intentant acordar els primers metres de cobriments. “És un repte tècnic, però amb l’equip que ens assessora, l’equip d’ADIF i les aportacions dels veïns i veïnes farem un projecte totalment integrat amb l’entorn” ha assegurat l'acalde.

El següent barri que visitarà l’alcalde serà l’Espirall entre el 8 i l’11 de gener propers.

pujar inici