Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La col·laboració de les empreses, fonamental en les activitat formatives del Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca

17 de abril de 2023

El Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca compta amb la col·laboració de diferents empreses per a la realització d’activitats formatives en el marc dels cursos que permeten obtenir certificats de professionalitat (FOAP).

Aquest mes d’abril, en el marc del curs d’Operacions bàsiques de cuina, s’ha realitzat un tast gastronòmic amb la participació de tot l’alumnat i docents i d’un grup d’empreses col·laboradores, amb l’objectiu de d’experimentar la posada en pràctica de les habilitats culinàries adquirides al llarg del curs, en un context de treball real. L’alumnat d’aquest curs també va poder fer una visita a l’empresa Granja Foods, complementant així l’activitat formativa.

En el marc del curs d’Activitats auxiliars de magatzem, properament l’alumnat visitarà l’empresa Logaritme Serveis Logístics, per tal de veure in situ l’organització i l’estructura de treball i fer un recorregut per les instal·lacions per mostrar-los el funcionament real d’una plataforma logística. La visita permetrà saber quins són els perfils professionals que solen buscar, quines competències valoren i quina és l’actitud que esperen que tinguin els treballadors i treballadores.

L’alumnat del curs d’Activitats de gestió administrativa ha realitzat una visita a l’Arxiu Històric Comarcal, per conèixer de primera mà com s’organitza tot el sistema d’arxiu, què és un mòdul específic del certificat de professionalitat.

El Servei d’Ocupació de l’Ajuntament de Vilafranca agraeix a les empreses Grup MA, SL, Restaurant Sant Jordi “Ca la Katy”, Aramark (Cuina de Hospital Comarcal Alt Penedès), Restaurant el Romaní i Hídric Gastrobar, que van participar al tast gastronòmic, així com a la Granja Foods, a Logaritme Serveis Logístics i a l’Arxiu Històric Comarcal, per les visites realitzades a les seves instal·lacions.

Els cursos de certificat de professionalitat (FOAP) estan finançats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya (SOC) i les empreses, entitats i associacions del territori hi tenen un paper clau en la formació de futurs professionals a través de pràctiques, visites, xerrades, masterclass, etc.

pujar inici