Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La cursa solidària Mini 10k recaptarà fons per a Special Olympics Catalunya

17 de gener de 2023

Vilafranca del Penedès tornarà a viure el proper diumenge 29 de gener, coincidint amb la 10K Vilafranca, la cursa familiar i solidària Mini 10k. Ahir es va presentar aquesta cursa amb la presència de la regidora d’Esports, Anna Doblas, el president de Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, dels esportistes Francesc i Jordi Peláez i Laia Cuscó, i de les representants de l’equip de pediatria de l’Alt Penedès, Eva Casan i Marta Galtés, que porten el projecte INFADIMED, de difusió de la dieta mediterrània i dels hàbits saludables entre la població infantil.

La regidora explicava que, després de 2 edicions no celebrades amb motiu de la pandèmia, torna la Mini 10k amb la 7a edició, una cursa familiar i amb un vessant solidari que vol acollir més de 1.000 participants. “És una cursa 100% solidària, oberta a totes les edats, de 1.300 metres per a tota la família”, afirmava.

Anna Doblas informava que enguany la recaptació es dedicarà íntegrament a Special Olympics Catalunya, “una agrupació esportiva, que té com a principal objectiu el foment de la pràctica de l’esport i d’altres activitats de lleure, per part de les persones amb discapacitat intel·lectual, com una via de desenvolupament personal i d’integració social”.

Alhora comentava que, juntament amb aquesta entitat, s’estan preparant unes jornades del projecte Unifica’t en que s’està treballant transversalment entre els serveis d’Educació i d’Esports.

El president de Special Olympics Catalunya, Sergi Grimau, mostrava la seva satisfacció per rebre el suport de l’Ajuntament de Vilafranca i explicava que la seva entitat busca donar visibilitat al col·lectiu de les persones amb discapacitat intel·lectual a través de l’esport, una organització de caire internacional, present en més de 150 països i amb 5 milions de persones. Grimau va explicar que durant el segon trimestre d’aquest any es durà a terme una jornada Unifica't a Vilafranca, amb participació d'uns 30 alumnes de l'Escola d’Educació Especial Delta-Espiga i 30 alumnes de 7 aules de 4t d'ESO i 1r batxillerat dels diversos centres educatius públics de Vilafranca. “L’objectiu és fomentar la convivència esportiva entre aquests col·lectius i que els alumnes que representin el seu institut esdevinguin ambaixadors de la jornada i comparteixin amb els companys l'experiència viscuda per sensibilitzar. És una oportunitat de poder coneix i fer canviar mirades respecte a la gent amb discapacitat que fan esport amb tota normalitat”, ha dit.

D’altra banda, un any més la cursa compta amb la col·laboració del programa INFADIMED, Infància i Dieta mediterrània, que impulsa l’equip de pediatria de l’Alt Penedès, els darrers anys han donat suport logístic i d’organització de la Mini 10k. Eva Casan i Marta Galtés explicaven que “compartim objectius amb la cursa. El vector del canvi són els infants i és important que es puguin compartir en família hàbits saludables com fer esport, activitat física o l’alimentació”.

Anna Doblas va acabar fent una crida a la participació en una cursa “oberta a tothom, sense límit d’inscripcions, que es pot fer corrent o caminant per un circuit pel centre històric de Vilafranca, ambientat amb música per col·laborar amb els reptes i projectes d’una entitat”.

Les inscripcions a la Mini 10k es poden fer a la web 10kvilafranca.org i al Complex Aquàtic i per 2€ s’aconseguirà una samarreta commemorativa, que es podrà recollir fins al dissabte 28 de gener, un dia abans de la cursa, pel Complex.

ods

pujar inici

Accessibilitat