Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La Festa Major 2007, sense incidents destacables

03 de setembre de 2007
La festa major de 2007 ha estat tranquil·la des del punt de vista de seguretat, segons les dades aportades per la Policia Local de Vilafranca. Cal destacar la coordinació amb els altres cossos de seguretat operadors en el territori i els diversos col·lectius de voluntaris, amb una major presència dels agents de Policia Local per incrementar aspectes tan importants com són la prevenció situacional i enfortir la seguretat subjectiva.
La Policia Local planifica i realitza la seva activitat amb motiu de la Festa Major, mitjançant una ordre de servei que s’estructura en base a la informació coneguda i que pretén minimitzar, amb el servei policial, l’impacte sobre la resta de ciutadans, garantint la seguretat, la fluïdesa del trànsit i el compliment de les ordenances.
Cal destacar una vegada més la excel·lent col·laboració ciutadana i la multitudinària participació en la festa, la qual cosa facilita amb el seu control informal un desenvolupament de la festa, amb uns paràmetres de cohesió social evidents.
Aquestes accions, per a les quals s’han emprat un total de 489 jornades de treball (3912 hores de servei), han tingut com resultat la regulació i ordenació del trànsit dels actes de la festa major amb incidència de la via pública, la protecció d’autoritats i tasques diverses, com la retirada de vehicles que entorpien el desenvolupament dels actes a la via pública, la correcció d’infraccions de trànsit o relacionats, la detenció o imputació d’individus que presumptament havien comès delictes o faltes, o les denúncies administratives.
Algunes de les dades estadístiques del servei durant la festa major que podem destacar:
· Serveis directes de festa major (cercaviles, processons, actes de focs,...): 49
· Serveis en concerts en espais públics: 27
· Detinguts i imputats per delicte o falta: 21
· Denuncies trànsit: 174
· Denuncies/actes ordenances: 3
· Denuncies Llei Seguretat Ciutadana: 9
· Venda ambulant: 8 intervencions amb acta denúncia.
· Serveis generals: trucades rebudes 426 que generen 248 serveis.
· Serveis grua: 113 serveis.
· Denuncies rebudes: 18 (des del 25 al 2).
Ràtio any 2006: 2,38 denuncies/dia.
Ràtio festa major: 2 denuncies/dia(aproximadament un 16 % menys).

pujar inici