Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La Fira del Gall aposta per créixer i innovar des del respecte a la tradició

01 de desembre de 2015

La Regidora de Turisme, Dolors Rius, i l'alcalde de Vilafranca, Pere Regull, han presentat avui a l'Oficina de Turisme Km 0 la ja tradicional Fira del Gall. Una fira on “s'han invertit molts esforços per fer-la créixer i consolidar-la com un referent al nostre país”, ha afirmat Dolors Rius. 

Aviram, gastronomia i vins de la D.O. Penedès es concentraran al parc de Sant Julià durant la celebració de la Fira. 15 cellers, 17 criadors, 7 restaurants, 21 propostes gastronòmiques, 15 referències de vi negre de la D.O. Penedès i molt més faran possible, un cop més, la realització de la Fira. Enguany, han explicat, la Fira d'artesania pren força duplicant la seva participació en 150 paradistes (brocanteria, pintura, productes naturals...), respecte l'any passat. Davant aquestes xifres, l'alcalde Regull ha expressat: “Aquesta és una Fira molt pròpia dels vilafranquins i vilafranquines. Ens fa referents i ens situa al mapa de Catalunya per tenir l'única fira del país que integra la pràctica més tradicional amb la modernitat”. 


A la Mostra Gastronòmica es podran tastar fins a 21 receptes d'aviram (8 de Gall Negre del Penedès) proposades per 7 restaurants destacats del territori: Ca la Katy, Cal Padrí, El Cigró d'Or, El Gat Blau, El Racó de la Calma, La Cucanya i la Masia la Torre del Gall. I tot això es podrà regar amb les referències de vi negre de la D.O. Penedès. També al Superceller es podran tastar vins de la D.O. Penedès, a més de participar de diferents activitats de tastos i maridatges. Des de dissabte al matí i fins diumenge es podrà comprar Gall Negre del Penedès al Mercat d'Aviram. S'hi podran trobar tots els exemplars de la raça Gall Negre del Penedès, que porten una identificació exclusiva a la pota, alhora que tota mena d'aviram. Paral·lelament, als 4 espais hi haurà un ampli ventall d'activitats que giren al voltant de la Fira del Gall. Des de la XIX Mostra de bestiari festiu de ploma fins a activitats per als més petits, passant per visites especials a alguns cellers, propostes d'enoactivitats i exposicions diverses. 


També enguany, acollirà el Xè Campionat Estatal d'Avicultura, Columbicultura i Cunicultura de Raça. És per primer cop que visita Catalunya i portarà gent de tot l'Estat. Un fet que ha de servir per vendre la Vila d'una manera global. 
A més, s'organitzarà el VIIè Concurs-exposició de raça de Gallina Penedesenca. I el I Concurs al millor color de la closca d'ou de la raça de la Gallina Penedesenca. Els ous de gallina penedesenca es caracteritzen per ser d'un color marró rogent molt intens. 

A l'acte de presentació s'ha visionat també l'anunci promocional d'aquest any 2015.

  

Informació complementària 
- Per primer cop, la Fira del Gall de Vilafranca del Penedès es presenta de forma oficial a la ciutat comtal. Serà el dijous 3 de desembre, l'espai Gastronòmic de Moritz, el 300 del Born Centre Cultural.
La primera pedra, de RAC1El matí i la mare que el va parir, de ràdio Flaixbac faran el programa en directe el dissabte 19 de desembre a la Fira del Gall. 
- Una desena de bloggers gastronòmics de referència visitaran la Fira del Gall.

pujar inici