Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La Fira del Gall Virtual assoleix amb escreix les expectatives

24 de desembre de 2020

Els penedesencs ho tenen clar. Quan es tracta de la Fira del Gall, no hi ha res que els faci renunciar a un dels esdeveniments més típics de la comarca. La bona afluència de públic que aquest dissabte i diumenge han passat pel mercat de proximitat ubicat a la plaça Jaume I de Vilafranca del Penedès demostra l'arrelament d'aquesta iniciativa al territori i el compromís dels ciutadans amb el producte de la terra.

Tot i que la pandèmia ha obligat enguany a organitzar la Fira en un format especial, la valoració que ha fet l'Ajuntament de Vilafranca de la proposta ha estat positiva, tant pel model de la mostra, com per la seva ubicació. També han destacat la bona resposta que s'ha obtingut del públic i dels diversos sectors participants en el mercat de proximitat. 

Una de les claus de l'èxit han estat les mesures de seguretat que es van establir per garantir un bon desenvolupament de la iniciativa i que s'han respectat en tot moment, amb un bon repartiment dels visitants al llarg dels dos dies. L'aforament ha estat complet en diversos moments del cap de setmana.

Bones vendes

També són destacables les xifres de vendes dels expositors de la mostra, que en algun cas s'han superat amb escreix les expectatives. Els restauradors, per exemple, han servit unes 2.500 racions de menjar, esgotant alguns plats en hora punta.

Per altra banda, els criadors també han tancat amb èxit la 356a Fira del Gall. Des que es va posar en marxa la Fira Virtual fins al mercat de gastronomia d’aquest cap de setmana, els criadors han venut totes les peces d'aviram que han criat per Nadal.

Les activitats alternatives al mercat de proximitat, han tingut una molt bona acollida entre el públic, com és habitual. Una de les que ha generat per expectació ha estat l’exposició d'aviram autòcton (amb exemplars de les quatre varietats de la raça de Gallines Penedesenca), juntament amb el photocall del Tomasot i la Ballarica que ha fet les delícies dels més petits de la casa.

pujar inici

Accessibilitat