Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

'La hija de un ladrón', plat fort de la nova edició del Most, que enguany posa el focus al cinema i els vins de Galícia

29 de octubre de 2019

La nova edició del Festival Internacional de Cinema del Vi i del Cava, Most 2019, s'inaugura el proper 7 de novembre amb l'estrena a Catalunya del film Especiales d'Olivier Nakache i Éric Toledano, Premi del Públic de la darrera edició del Festival de Cinema de Donosti, protagonitzat per Vincent Cassel i Reda Kateb.
Pel que fa a la gala de cloenda, el Most tancarà amb la projecció de La hija del ladrón, òpera prima de Belen Funes, protagonitzada per Eduard Fernández i Greta Fernández, la interpretació de la qual va ser premiada amb la Concha de Plata al Festival de Cinema de Sant Sebastià.

Aquest dimarts al matí s'ha fet a Vinseum l'acte de presentació de la novena edició del festival, amb el director de Vinseum, Xavier Fornos, el president de Cineclub Vilafranca, Manel Balaguer, i el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Vilafranca, Ricard Rafecas. Fornos assenyalava que aquest any serà un festival "amb més cine que mai, més vi que mai i més presència de països que mai". A la secció Gran Reserva es podran veure una selecció internacional 5 pel·lícules de preestrena com La Verité d'Hirokazu Koreeda i Papicha de Mounia Meddour. Pel que fa a les seccions Collita, amb 900 minuts de temàtica vitivinícola procedents de 9 països diferents, i Brot, de curtmetratges, competeixen un total de 37 i 36 peces audiovisuals, respectivament. 

El regidor Ricard Rafecas ha destacat la "vitalitat cultural" de la ciutat, que ha pogut confirmar en els seus primers mesos a la regidoria de Cultura de l'Ajuntament vilafranquí i ha qualificat el Festival Most com "la constatació definitiva d'aquesta vitalitat cultural, en relació a la quantitat i també qualitat". Rafecas ha felicitat l'organització del festival, al qual ha desitjat molts èxits. 

La regió convidada d'aquest any és Galícia, amb una mostra de cinema gallec en la qual destaca la projecció d'O que arde d'Oliver Laxe, premiat a Cannes, i una selecció de curtmetratges representatius de la mostra de cinema Periférico S8 de la Corunya, amb la presència dels seus directors.

Premis honorífics
L'actriu Assumpta Serna i el director Ventura Pons rebran els premis honorífica a la seva trajectòria cinematogràfica. com a homenatge a la intèrpret, el festival programarà una sessió especial amb la projecció de dues de les seves pel·lícules, El maestro de esgrima i la comèdia ¡He matado a mi marido!, i conversarà amb el públic assistent a les dues sessions programades. Els dos homenatjats visitaran el Penedès per recollir els guardons, de caràcter honorífic, durant els dies del festival.
 

pujar inici

Accessibilitat