Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La jornada sobre el present i futur del petit comerç desperta l’interès dels assistents

04 de desembre de 2007
En el transcurs de la jornada es va presentar, en primícia, el Manual de Bones Pràctiques per als Establiments Comercials, editat per l’Àrea de Comerç de la Diputació de Barcelona. Un manual que parteix de casos pràctics reals d’empreses comercials que han optat per diferents estratègies que han representat una millora en l’activitat comercial del negoci.
També es va fer un repàs per les normatives d’equipaments comercials (PTSEC), programes d’orientació comercial (POEC), plans especials de regulació d’usos i d’altres temes d’urbanisme comercial de la mà de Marçal Tarragó, economista expert en urbanisme comercial. Tot seguit Xavier Cottet, director general de Cottet Òptics i President de l’Associació Catalana de l’Empresa familiar, va exposar les noves tendències i formats de comerç, les fórmules comercials que tenen més èxit, quines estratègies de competència té el comerciant independent, quin paper juga l’associacionisme i com és d’important tenir una visió empresarial del negoci.
Després de cada ponència hi va haver un petit debat, on els assistents van poder aprofundir en diversos temes plantejant qüestions als ponents sobre aquells temes o qüestions que els preocupaven: la instal·lació de centres comercials, els plans especials d’usos en planta baixa, la reorientació del negoci, la importància de la ubicació i l’aparcament, els avantatges de l’associacionisme i la figura del dinamitzador.

pujar inici