Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La Mitja Marató Espirall-Vilafranca es farà el diumenge 19 de novembre

16 de octubre de 2023

El proper diumenge 19 de novembre tindrà lloc la 44a edició de la Mitja Marató Espirall-Vilafranca, que després de dos anys amb afectacions per la pandèmia, l’any passat va tornar al format habitual i va registrar la major participació de tota la història de la cursa. La presentació de la Mitja Marató d’enguany s’ha fet aquest dilluns al matí a Vilafranca, a càrrec de la regidora d’Esports de l’Ajuntament, Gemma Romeu; el president de l’AVV Espirall, Antonio Díaz, i Ulpi Roman, en representació de l’ECU (Esport Universitari Català).

L’organització vol que aquesta edició sigui encara més multitudinària que l’anterior, tenint en compte que la Mitja Marató Espirall-Vilafranca ja no és només una cursa atlètica de mitja marató. En els darrers anys, s’han ampliat les opcions de participació, per a que cada persona hi trobi l’activitat de running que millor s’adapti als seus interessos i possibilitats. “És una de les poques curses que no és professional i, a més, no seria possible sense els voluntaris que participen per fer d’aquesta cursa una de les més genuïnes i inclusives. I volem que tothom què hi participi s’emocioni (atletes, públic, acompanyants, voluntariat…). Tothom hi pot participar! ”, assenyalava la regidora Gemma Romeu. Perquè les persones que visitin Vilafranca amb motiu de la cursa puguin complementar la seva estada, des de l’Oficina de Turisme de Vilafranca s’oferiran packs de visita de la ciutat.La Mitja Marató Espirall-Vilafranca inclou 4 curses diferenciades:  

La Mitja Marató, la cursa organitzada conjuntament amb l’AVV de l’Espirall, la més antiga de les mitges maratons que es realitzen a Catalunya. Els darrers anys ha incorporat el compromís social i inclusiu, amb el suport de la Fundació Mas Albornà i del Grup Cooperatiu d’Inserció Laboral Entrem. El president de l’AVV de l’Espirall, Antonio Díaz, mostrava la seva satisfacció “per la trajectòria ininterrompuda de 44 anys”, mantenint un format organitzatiu no professional, basant-se només amb el suport de voluntariat i col·laboracions desinteressades.
El seu recorregut clàssic entre Vilafranca i Guardiola de Font-rubí, passant per Les Cabanyes i Vilobí, és la seva identitat més potent i que mostra als corredors el nostre paisatge de vinyes del Penedès. Per quarta edició consecutiva, Vilafranca serà la seu del Campionat de Catalunya Universitari de mitja marató, amb participació d’atletes de les 12 universitats catalanes. Enguany aquesta cursa, a més de la Mitja5K, puntua per la Lliga Universitària de Curses Populars, que engloba un seguit de curses emblemàtiques del país com la Bombers, Jean Bouin i la Unirun. Els i les universitàries que participen en aquestes curses poden obtenir crèdits de lliure elecció, i la participació en categoria universitària és gratuïta. “Des de l’Esport Català Universitari animem a la comunitat universitària de Vilafranca i comarca, especialment als de la Facultat d’Infermeria de la URV a que hi participin”, declarava Ulpi Roman.

La Mitja 5K és l’alternativa per a les persones que encara no s’atreveixen amb els 21 K.

La Mitja Jove és l’aposta per promoure les curses atlètiques competitives i populars entre els més joves.

La Mitja Petita és la caminada solidària per a totes les edats. Amb un recorregut per la carretera tancada al trànsit entre Vilafranca i Les Cabanyes, i adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. L’organització agraeix la implicació de l’Ajuntament de Les Cabanyes pel suport i acollida de l’arribada d’aquesta caminada. Aquesta serà la cinquena edició i enguany la recaptació solidària es destinarà íntegrament a l’associació Autisme amb futur, per als seus projectes d’atenció i millora de la qualitat de vida de les persones amb autisme. Aquesta associació ja havia estat la destinació solidària de la Mini10K 2022, que no es va poder realitzar per les restriccions de la pandèmia. Enguany, coincidint amb l’Any Internacional de l’Autisme, s’ha escollit perquè sigui la destinatària d’aquesta activitat solidària.

 

Més informació i inscripcions

 

pujar inici