Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La Policia Local de Vilafranca incorpora 8 nous agents, incrementant un 12% la plantilla

14 de març de 2023

Aquest migdia ha tingut lloc al saló de sessions de la Casa de la Vila l’acte de benvinguda als nous agents de la Policia Local que s’incorporen al cos. L’acte ha estat presidit per l’alcalde de Vilafranca, Pere Regull, que ha estat acompanyat pels tinents d’alcalde Aureli Ruiz i Joan Manel Montfort, en qualitat de regidors de Recursos Humans i Hisenda i de Seguretat Ciutadana, respectivament, i per l’inspector en cap del cos, Albert Romero.

En total són 8 noves incorporacions d’agents, un cop han superat el procés selectiu que ha finalitzat recentment. A les 5 vacants existents a la plantilla que han quedat cobertes, s’hi han sumat 3 agents més en situació d’interinitat. En el mateix acte s’han presentat 4 nous caporals que completen l’estructura de comandaments del cos un cop completat el darrer procés de selecció. Dos d’ells ja estaven fent les funcions de forma interina i se n’incorporen dos més per poder disposar de la figura del comandament operatiu a cada escamot d’agents.

En el decurs de l’acte, Joan Manel Montfort ha destacat l’aposta de l’Ajuntament per enfortir la Policia Local, “no sols amb més efectius, sinó també amb mitjans materials com càmeres de videovigilància al carrer o les càmeres unipersonals”.

Al seu torn, Albert Romero mostrava la seva satisfacció per les noves incorporacions i pel fet de completar l’estructura de comandaments dels cos. “Els nous agents contribuiran a rejovenir la nostra policia i podrem disposar d’efectius necessaris per engegar nous projectes com són ampliar la dotació de la policia de barri i de la unitat de vigilància del trànsit”, explicava l’inspector.

Plantilla estable entre 72 i 75 agents

Per la seva banda, el regidor d’Hisenda i Recursos Humans, Aureli Ruiz, posava de manifest que amb les noves incorporacions, la plantilla de la Policia Local de Vilafranca arriba als 68 efectius, un 12% més, “amb la previsió que properament es pugui arribar a 71 efectius amb la cobertura de 3 vacants més. Hem establert noves fórmules per aconseguir l’objectiu de disposar d’una plantilla estable d’entre 72 i 75 agents, canviant les bases dels processos selectius i estabilitzant interins”.

Per cloure, l’alcalde Pere Regull ha remarcat el paper de la Policia Local com a “pilar bàsic de la democràcia. La gran majoria de la societat, que aposta per la convivència i el civisme, està contenta que hi hagi més policia al carrer i us necessita. Les lleis són massa toves i s’haurien de canviar per castigar la reincidència. No juguen a favor, però us encoratjo a ser estrictes seguint els protocols establerts. Sempre tindreu l’Ajuntament al vostre costat”.

pujar inici