Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La Polifònica de Vilafranca i l’Orquestra de Cambra del Penedès, aquest diumenge a l’Auditori Municipal

10 de gener de 2017

Interpretaran conjuntament la Missa en do major K167 de Mozart.  A la segona part l’OCP oferirà la Simfonia Jupiter de Mozart.

Gràcies a la col•laboració amb l’Agrícol hi haurà el dissabte una audició comentada.

Aquest diumenge 15 de gener a les 7 de la tarda continua la temporada de música a l’Auditori de Vilafranca amb L’OCP convida la Polifònica + La Júpiter de Mozart a càrrec de l’Orquestra de Cambra del Penedès i la Polifònica de Vilafranca.
La Missa en Do Major, KV 167 composada per Mozart l’any 1773 destaca dins la producció sacra del geni de Salzburg per dos trets característics que la converteixen en una autèntica raresa. D’una banda l’absència de solistes vocals, probablement deguda amb l’objectiu de d’assolir una missa d’una durada breu a partir de les directrius suggerides pel l’Arquebisbe Colloredo; i d’altra banda per la peculiar instrumentació, que omet les violes de la secció de cordes.
Aquest diumenge l’Orquestra de Cambra del Penedès i la Polifònica de Vilafranca uneixen forces en aquest concert per interpretar aquesta curiosa peça coral.

La Simfonia Júpiter de Mozart, que comparteix amb la Missa la tonalitat de Do Major, és un dels grans monuments simfònics de tota la història de la música occidental. Concebuda durant l’estiu de 1788 en un període de frenesí creatiu és probablement la cima simfònica de Mozart. Tots els moviments són una obra  una obra mestra, però és el quart el que genera una fascinació captivadora.  Mozart decideix concloure la simfonia amb una fuga a cinc veus on tots els temes melòdics que han aparegut al llarg del moviment convergeixen en una autèntica orgia contrapuntística exuberant.

Assaig obert
Dissabte 14 de gener a partir de les 10.00h a l’Auditori Municipal
Audició comentada a l’Agrícol
Dissabte 1 d'octubre a les 19.00 audició comentada a càrrec de David Hernández, director de la Polifònica de Vilafranca, dins del cicle "A l'Agrícol parlem de música" http://agricol.cat/

Més informació i venda d'entrades 

pujar inici

Accessibilitat