Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La Sala dels Trinitaris acull l’exposició Joan Brossa, poeta de la imatge

12 de setembre de 2007
Del 14 de setembre al 21 d’octubre la Sala dels Trinitaris acull l’exposició Joan Brossa, poeta de la imatge, una mostra que tracta de presentar els aspectes més significatius de la creació d’aquest artista, posant en relleu la imaginació i l’agudesa del seu pensament i destacant mecanismes creatius habituals en Brossa, especialment, les lletres de l’alfabet, la transformació, el pas del temps, el subterfugi i la màgia, les associacions i la crítica de l’entorn.
'Joan Brossa, poeta de la imatge' és una exposició comissariada per Maria Lluïsa Borràs i produïda i itinerada per la Diputació de Barcelona (Oficina de Difusió Artística, Àrea de Cultura) i la Fundació Joan Brossa, amb la col·laboració del Servei de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i el suport de la CAM (Caja de Ahorros del Mediterráneo) i Acesa.
L’exposició pretén mostrar la creació plàstica de Joan Brossa a través de catorze poemes objecte i dotze litografies, però també vol donar a conèixer de manera representativa el treball i la comprensió transversal del seu art. És per aquest motiu, que també inclou dues pel·lícules i un espai de documentació amb obres literàries, estudis, catàlegs d’exposicions i vídeos sobre la vida i l’obra de Brossa.

Servei educatiu
Amb l’objectiu d’oferir eines per al debat, l’experimentació creativa i la reflexió al voltant de l’obra de Joan Brossa, l’exposició inclou una activitat educativa dissenyada per l’Associació Experimentem amb l’Art. El servei educatiu, que s’ha ofert a tots els centres escolars de Vilafranca, consisteix en una visita dinamitzada i un taller experimental, a més d’un dossier educatiu de l’exposició adreçat al professorat i un dossier post-visita amb activitats pensades per continuar treballant Joan Brossa a l'aula un cop visitada l'exposició.
A banda de les visites escolars, Experimentem amb l’Art també oferirà tres visites dinamitzades a l’exposició adreçades al públic en general que tindran lloc el dissabte 6 d’octubre, a les 19 h i el diumenge 7 d’octubre, a les 12 h i a les 19 h. Per participar en aquestes visites guiades no cal fer concertació prèvia.

Espectacle de màgia Poemància a Cal Bolet
En el marc de l’exposició, el Patronat del Teatre Municipal Cal Bolet ha programat un espectacle que pretén apropar-nos a l’univers de Joan Brossa. Es tracta de Poemància de la Companyia Hausson, un espectacle de màgia i poesia escènica amb diverses accions que Brossa va crear per a l’il·lusionista Hausson i que s’enllacen amb números de manipulació, estil Cabaret anglès, del seu repertori. Poemància, se situa doncs, entre el music-hall i el teatre i constitueix un concepte nou d’espectacle teatral, sense text, on les escenes i accions se succeeixen sense pausa amb un ritme que recorda el cinema. L’espectacle tindrà lloc el divendres 5 d’octubre, a les 21 h, al Teatre Cal Bolet.

pujar inici

Accessibilitat