Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

La segona edició del Vilafranca Aparador d'Art Contemporani dona veu a artistes joves i cellers emergents

15 de febrer de 2023

Aquest migdia s'ha presentat la segona edició del Vilafranca Aparador d'Art Contemporani VAAC, iniciativa del Casal de Vilafranca amb la col·laboració dels Serveis de Promoció Econòmica i Comerç i de Cultura de l’Ajuntament de Vilafranca i de PalmaDotze, que busca dinamitzar els locals comercials en desús del centre de la vila exposant-hi obres d'art contemporani d'artistes internacionals. La presentació ha anat a càrrec del president i del gerent del Casal, Marcel Esteve i Salvador Casals, dels regidors de Promoció Econòmica i Comerç i Cultura, Joan Manel Montfort i Ricard Rafecas, i d’Anna Rovira de PalmaDotze.

Enguany, el projecte ha volgut anar més enllà: ha reservat un espai per projectar dos artistes joves i incorpora a les visites guiades pels aparadors que es faran els divendres al vespre un tast de vins de cellers emergents de la zona. Així, amb la segona edició el VAAC ratifica el seu compromís amb el teixit comercial de Vilafranca, la cultura i l'art contemporanis i els petits cellers emergents del Penedès.

L'edició d'aquest 2023 compta amb dotze peces, elaborades per un total de nou artistes: David Mocha, Elenamusa, Jaume Amigó, Mario Pasqualotto, Mayte Vieta, Neus Villar, Pere Pascual, Xavi Muñoz, els joves Pere Raventós i Aida Pallás, la secció de Belles Arts del mateix Casal i també incorpora un espai-homenatge a l'escultor Ángel Camino.

Per altra banda, els cellers emergents que aportaran els seus productes als aparadors i als tastos que acompanyaran les visites són el Celler Cairons, Enlaire Vins, Celler Eravi, La Fita, Les Iaies i Mulet Viticultors.

Ajuntar àmbits diversos

El regidor de Cultura, Ricard Rafecas, ha afirmat que a Vilafranca “quan una iniciativa repeteix dues edicions, ja s’hi queda. Quan hi ha continuïtat és perquè hi ha molta gent compromesa al darrere. Cal agrair al Casal el seu compromís amb Vilafranca i de créixer i diversificar les activitats”.

Per la seva banda, el regidor de Promoció Econòmica i Comerç, Joan Manel Montfort, qualificava el VAAC com a ”iniciativa encomiable, on l’Ajuntament fa possible ajuntar cultura, art, comerç, cellers, paisatge urbà... és un projecte que encerta de ple en els objectius de dinamitzar els locals buits, promoure el talent en l’art i en el món del vi”.

El projecte Vilafranca Aparador d'Art Contemporani VAAC començarà el proper divendres 24 de febrer a les 19.30h al vestíbul del Casal amb una festa d'inauguració. Després dels parlaments es generarà un espai de trobada amb els artistes i els cellers participants, on els assistents podran degustar els vins que s'exposen al VAAC 2023 amb acompanyament musical de PD Cler.

Seguidament, a les 20.30h, es farà la primera visita guiada pels aparadors d'enguany.

Les visites també es faran els divendres 3, 10, 17, 24 i 31 de març i 14 i 21 d'abril, i per participar-hi cal inscripció prèvia a l'APP Casal o a les oficines de l'entitat.

pujar inici

Accessibilitat