Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L'Ajuntament autoritzarà l’ampliació de les terrasses i aprovarà que la taxa sigui gratuïta fins a final d’any

12 de maig de 2020

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha acordat un seguit de mesures de suport al sector de la restauració, principalment bars i restaurants, afectats pel tancament dels negocis arran de la pandèmia sanitària del Coronvirus-COVID-19. Les mesures de suport que emprendrà l’Ajuntament responen a les demandes aportades pel sector en la taula local de treball que debat les mesures que es poden impulsar des dels diferents sectors i de les diferents administracions per reactivar l’economia del territori.

Una de les mesures que ha estat sol·licitada pel sector de la restauració ha estat l’autorització d’ocupació de més superfície per a les terrasses a la via pública. En aquest sentit, l’Ajuntament donarà llibertat de metres d’ocupació a les terrasses als establiments que ja disposin de llicència. En el cas que no la tinguin i la demanin, s’estudiaran també. En tot cas, la limitació de metres dependrà de la ubicació concreta de cada establiment, ja que cal respectar l’espai per al pas de persones i vehicles.

Pel que fa a la taxa de les terrasses, l’Ajuntament no girarà cap rebut de l’ocupació realitzada durant el 2020 fins a l’inici de l’estat d’alarma i tampoc es cobrarà cap taxa durant el període en què l’establiment està tancat. Així mateix, l’equip de govern portarà al ple municipal tan aviat com sigui possible una modificació de la taxa, de manera que sigui gratuïta l’ocupació fins a finals del 2020.

Pel que fa a la demanda que es dinamitzi l’economia amb activitats festives i espectacles a la vila, l’Ajuntament està refent tot el calendari d’activitats per tal que a Vilafranca se celebrin totes les que siguin legal i sanitàriament possibles, i reprogramant la gran majoria d’activitats culturals, per tal que beneficiï el comerç i la restauració. En aquest sentit, també s’estan preparant des de l’Ajuntament campanyes per afavorir que la gent compri i consumeixi a Vilafranca i de cara al futur se seguirà informant de les mesures de prevenció, higiene i seguretat, a mesura que es vagin produint novetats i canvis legals i d’acord amb els sectors econòmics implicats.

pujar inici

Accessibilitat