Ajuntament de Vilafranca del Penedès
>> INCIDÈNCIA DEL SERVEI DE LA WEB MUNICIPAL

Per motius aliens a l'Ajuntament de Vilafranca, alguns serveis de la web municipal no estan operatius. Estem treballant per restablir-los al més aviat possible. Disculpeu les molèsties.

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca controla el compliment de la normativa per part dels propietaris de gossos

17 de juny de 2019

La Policia Local de Vilafranca està duent a terme durant aquest mes de juny i, per tercer any consecutiu, la campanya intensiva al carrer amb l’objectiu de controlar que els gossos estan identificats mitjançant el microxip corresponent, tal i com marca la normativa vigent.
Igualment, els agents comproven que les persones que passegen gossos de races potencialment perilloses tinguin la llicència corresponent i que els condueixin adequadament.
Així mateix, la campanya també incidirà en la recollida d’excrements i l’obligatorietat de diluir els orins que els animals facin a la via pública. 
Tots els incompliments són sancionats i, a més, en el cas que trobin animals sense identificar o sense llicència de conducció de perillosos, el propietari  disposarà d’un mes per a regularitzar-ho i presentar la documentació a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de l’Ajuntament. Aquells propietaris que no presentin la documentació dins el termini establert, seran novament sancionats.
L’objectiu final d’aquesta campanya és aconseguir reduir el nombre d’animals que s’abandonen cada any. En els darrers dos anys de campanya, un 11% dels gossos controlats, no portava microxip. El 2018 el CAAD va recollir 95 gossos abandonats o perduts, dels quals, només 48 van ser recuperats pels seus propietaris. Augmentar el nombre d’animals identificats és una de les mesures més importants per a reduir aquests abandonaments.
Aquesta acció s’emmarca dins el Pla Municipal d’Atenció als Animals de Companyia i de Tinença Responsable que va aprovar el Ple de la corporació l’any 2017. 

pujar inici

Accessibilitat