Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca edita una guia amb consells per un Nadal més sostenible

06 de desembre de 2007
Durant les festes de Nadal i Reis el consum creix de manera molt notable i aquest fet afecta el medi ambient: els embalatges dels regals, les restes dels àpats, els estris vells que ja no es volen... fan que augmenti molt la producció de residus; les lluminàries dels carrers i de les llars, el consum de calefacció, l’augment de la mobilitat... suposen una despesa energètica important.
Una de les actuacions de la campanya ha estat editar una petita guia amb consells per viure el Nadal de manera més sostenible. La guia divideix els consells en cinc grans blocs: menys residus, més reciclatge, menys consum energètic, més respecte al bosc i més solidaritat.
La guia també fa difusió de diferents actuacions solidàries que es realitzen des de diferents entitats municipals i que, a més, contribueixen a reduir els residus, com són la Campanya de l’Ampolla –organitzada pel col·lectiu de Joves Cristians de Vilafranca-, la Campanya de la Joguina –organitzada per Creu Roja-, i el servei de recollida de roba de Càritas.
EL MILLOR CONSELL, PREDICAR AMB L’EXEMPLE
Com que el millor consell és predicar amb l’exemple, aquest Nadal, des de l’Ajuntament, es duen a terme diferents actuacions, com ara la reducció de residus a la Fira del Gall, l’ampliació del servei de recollida porta a porta del paper i cartró comercial, o la instal·lació de 18 punts de recollida d’arbres de Nadal pel seu reciclatge, un cop passades les Festes. Igual que l’any passat, es vetlla perquè l’enllumenat dels carrers comercials sigui de baix consum.
També es vol recordar que l’Ajuntament de Vilafranca disposa de gots i vaixelles reutilitzables a per cedir a qualsevol entitat vilafranquina que organitzi un acte.
La guia s’ha concebut tenint en compte criteris d’ecodisseny i s’ha pensat en forma de petites fitxes que després puguin utilitzar-se com a ornamentació nadalenca. Així mateix, l’obsequi que cada any es fa a col·laboradors i membres dels consells municipals està fet a partir de les banderoles de la passada Festa Major.

pujar inici