Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca engega l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE)

29 de abril de 2020

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès ha posat en marxa l’Oficina d’Atenció a l’Empresa (OAE) amb l’objectiu de ser l’espai de referència per a les empreses i persones emprenedores en la seva relació amb l’Ajuntament, perquè puguin trobar una interlocució única, propera i facilitadora, que contribueixi al seu arrelament al municipi. L’OAE se situarà com espai diferenciat dintre de l’Oficina d’Atenció Ciutadana (OAC) a la planta baixa de la Casa de la Vila, que va ser remodelada i ampliada preveient un espai presencial d’atenció a l’empresa. L’Ajuntament ja tenia previst obrir l’OAE i ara, amb la crisi pel Coronavirus, se n’ha accelerat la posta en marxa amb la voluntat de donar suport a l’empresa informant dels ajuts actuals aprovats per al situació de pandèmia, facilitar la seva adaptació dels nous escenaris i contribuir a la revitalització de l’economia i a fer més fàcil la generació d’activitat econòmica.

L’OAE pretén assolir una relació amb l’empresa més fàcil, més simple, més àgil, més pròxima i més eficient i esdevenir un punt d’informació general vinculada als serveis municipals (Activitats, Ocupació, Salut, Medi ambient, Mercats, Promoció econòmica, etc.), registrar documentació, iniciar la tramitació d’expedients i constituir l’empresa a través del Servei PAE (Punts d’Atenció a l’Emprenedor) de manera telemàtica i gratuïta, oferint una interlocució única, coordinada, integral i facilitadora.

La posta en marxa de l’OAE s’emmarca en el canvi cultural que es vol afavorir des de l’administració en el sentit de facilitar l’activitat econòmica, com agent clau del desenvolupament econòmic local, i generadora d’ocupació i d’iniciatives de responsabilitat social.

L’administració ha anat reduint també les traves administratives, establint-se com a règims generals d’intervenció la comunicació prèvia i la declaració responsable per a totes les activitats de baix risc i innòcues que representen el 75% de l’activitat empresarial. 

L’OAE incorpora l’enllaç al Canal Empresa amb l’oferta integral de serveis i tràmits municipals, de forma presencial, telemàtica i telefònica, per a les empreses i les persones emprenedores, amb l’objectiu de facilitar la relació i afavorir l’arrelament al teixit econòmic al territori.

L’OAE de l’Ajuntament de Vilafranca disposa de tres canals d’atenció:

- Telefònica, al tel. 93 892 03 58 Ext. 1354 

- Telemàtica, al mail [email protected] 

- Presencial, a la planta baixa de la Casa de la Vila (c. Cort núm. 14), de 9 a 14h, els dimarts i els dijous, amb cita prèvia

De moment no s’està realitzant l’atenció presencial a causa de les restriccions de l’estat d’alarma. 

pujar inici

Accessibilitat