Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca fa una aportació de 3.000 euros per al damnificats pel terratrèmol al Kurdistan, Síria i Turquia

10 de febrer de 2023

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès dona resposta a la crida del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament a sumar-se al procés de reconstrucció i de suport a la població damnificada pels terratrèmols que la matinada del 6 de febrer van sacsejar el sud de Turquia, Síria i el Kurdistan. L’Ajuntament ha signat el compromís de destinar 3.000 euros al projecte 3829 Crida d’emergència per a la població víctima del terratrèmol al Kurdistan, Síria i Turquia.

Els terratrèmols ja han provocat més de 20.000 víctimes mortals, milers de ferits i nombrosos danys materials. Milers de persones s’han quedat sense llar a ple hivern, la zona pateix una epidèmia de còlera i les autoritats temen que el nombre de víctimes continuï augmentant, mentre van fent tasques de rescat. Cada dia que passa augmenta el nombre de víctimes i persones afectades pels terratrèmols.

A la zona hi viuen prop de 12 milions de persones, de les quals més de dos milions són refugiats sirians. Aquesta nova emergència es produeix en uns territoris castigats per la guerra i les agressions militars on hi ha milions de persones en situació de desplaçaments forçats amb grans necessitats humanitàries i amb tendència clara a agreujar-se. Turquia acull uns 3,6 milions de refugiats sirians, la majoria dels quals viuen a la zona afectada. A Síria els camps de refugiats palestins també s’han vist greument afectats.

En aquest primer moment, les organitzacions humanitàries estan donant suport als esforços de resposta immediata urgent. El Fons Català té una trajectòria de suport a respostes d’emergència en aquests territoris en el marc de la Campanya “Món Local Refugi”. En aquest moment, s’està en procés d’identificació de les respostes d’emergència i les entitats aliades durant la fase de reconstrucció post-emergència.

La regidora de Solidaritat i Cooperació, Montse Arroyo, destaca el “compromís del municipi de  Vilafranca com a membre des de l’any 1987 del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, participant activament i essent membre de diferents Comissions de treball i col·laborant activament en les campanyes d’emergència”.

L’Ajuntament de Vilafranca recorda també que qui desitgi ajudar a nivell particular pot fer donacions econòmiques directament al Fons Català de Cooperació a través dels núms. de compte:

  • BBVA: ES91 0182 6035 4102 01608531
  • CAIXABANK: ES79 2100 3200 9625 0002 9627

Quan es faci l’ingrés, cal fer constar com a concepte: CAMPANYA 3829-TERRATRÈMOL

pujar inici

Accessibilitat