Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca ha contractat 45 persones en el marc dels plans d’ocupació

20 de juliol de 2016

Un total de 45 persones han estat estat contractades a través de Plans d’Ocupació, per part de l’Ajuntament de Vilafranca en el marc dels Projectes de Treball i Formació i de Treball als Barris, durant els primers sis mesos de 2016.
Des del Servei d’Ocupació i formació – La Fassina de l’Ajuntament de Vilafranca del Penedès s’han executat diferents projectes que han permès la contractació d’aquestes persones, residents a Vilafranca, que es trobaven en situació d’atur.
El regidor d’Ocupació i Formació, Joan Manel Montfort, ha mostrat la seva “satisfacció per la xifra de contractats, i ha destacat l’esforç econòmic que es fa des de l’Ajuntament per garantir, mantenir i fer créixer aquests plans“.
Dels 45 contractes, 15 han estat treballant en diferents obres de rehabilitació d’habitatges i edificis que es destinen a futures vivendes amb finalitat social. Els participants eren perceptors de la Renda Mínima d’Inserció i es trobaven en una situació d’atur de llarga durada, motiu pel qual es van poder acollir al Projecte de Treball i Formació per a persones receptores d’aquesta ajuda. 
Un altre grup de 6 contractats també ha intervingut en rehabilitar edificis i vivendes amb finalitat social, així com a intervenir en la rehabilitació i condicionament de diferents edificis municipals i espais urbans de la vila. Els participants han estat aturats de llarga durada que, en el marc del projecte Treball als Barris, residissin al barri de l’Espirall.
En el marc del projecte de Treball als Barris també hi ha hagut un grup de 3 persones que han estat fent suport als centres educatius del barri de l’Espirall, a les dues escoles i a la llar municipal, realitzant suport a l’aula amb infants amb necessitats educatives especials i als menjadors escolars. I un grup de 8 persones que estan fent suport a centres sociosanitaris de Vilafranca.
Finalment cal fer referència al grup de 13 persones que, trobant-se en una situació d’atur de llarga durada i havent exhaurit la prestació o subsidi d’atur, han estat contractades també a través de Plans d’Ocupació en el marc del Projecte de Treball i formació.
Aquest grup ha dut a terme activitats d’auxiliar administratiu a diferents àrees de l’Ajuntament de Vilafranca, a la vegada que s’han format professionalment en competències tècniques vinculades a l’administració.
En tots els casos, els participants han rebut formació de caràcter transversal (prevenció de riscos laborals, recerca de feina, comunicació, competències digitals), i han dissenyat un itinerari individual d’inserció, amb l’assessorament tècnic ofert des del Servei d’Ocupació i Formació – La Fassina. 
Segons el regidor Montfort, “aquest període laboral i formatiu fomenta que aquestes persones s’activin després d’un llarg període a l’atur; l’experiència adquirida i la formació rebuda afavoreixen el seu retorn al mercat laboral”.  
Tots projectes esmentats, que han permès generar aquesta ocupació, son projectes finançats pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, el Fons Social Europeu i el propi Ajuntament de Vilafranca, amb l’objectiu de realitzar obres i serveis de caràcter públic i d’interès social

pujar inici