Ajuntament de Vilafranca del Penedès

Notícia

L’Ajuntament de Vilafranca ha subvencionat la rehabilitació energètica de 141 habitatges i locals del municipi

19 de desembre de 2022

L’Ajuntament de Vilafranca del Penedès va obrir al mes de setembre una nova convocatòria d’ajuts a la rehabilitació energètica dels habitatges de Vilafranca amb l’objectiu d’ajudar la ciutadania a posar al dia els seus immobles, aconseguint millorar el confort dels habitatges, reduir la despesa energètica i, globalment, reduir les emissions d’efecte hivernacle per frenar el canvi climàtic. Aquesta línia d’ajuts s’emmarcava dins del Pla d’Intervenció Integral del Centre i del carrer Comerç (PIICC), el pla d’acció municipal global per a la renovació de Vilafranca, i del  Pla d’Acció per l’Energia Sostenible i el Clima (PAESC), aprovat l’any 2019 pel Ple Municipal, que estableix les línies de treball per aconseguir la reducció del 40% de les emissions de CO2 l’any 2030.

Els ajuts es podien demanar fins al 31 de desembre o fins esgotar el pressupost, que és el que finalment ha succeït. El regidor d’Urbanisme, Francisco Romero, ha fet una valoració “molt positiva” de l’èxit de la convocatòria i ha explicat que “a la convocatòria de 2022 hi ha hagut un total de 67 sol·licituds que s’han pogut atendre de manera favorable que se sumen a les 74 que es van poder atendre l’any 2021”, totes elles distribuïdes entre els diferents barris del municipi. Les accions que podien optar a subvenció municipal són les obres de millora de l’aïllament de l’envolvent de l’habitatge, és a dir, l’aïllament de la façana, l’aïllament de la coberta i també les actuacions de substitució de tancaments (finestres, balconeres, etc.). La partida municipal ha estat dotada anualment amb 120.000 €, que s’ha traduït en una inversió global de més de 535.000 € en cadascuna de les anualitats.

La regidora de Medi Ambient, Lourdes Sánchez, explica que “l’actuació més sol·licitada, amb un 98%, ha estat la substitució dels tancaments”, fet que s’explica pel context de pujades de costos energètics que ha demostrat que és “molt necessari apostar per la reducció dels consums i la millora de l’eficiència energètica”.

Actualment, l’Oficina Local d’Habitatge informa sobre els ajuts europeus Next Generation que sí que continuen vigents. Per a més informació, cal demanar cita prèvia a l’Oficina Local d’Habitatge (c/ Sant Pere, 3) a través del telèfon 93 818 06 54.

pujar inici

Accessibilitat